Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
Farklı İklim Bölgelerindeki Seralar için Isı Gereksinimlerinin Modellenmesi
2017
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Seralardan kaliteli yüksek verimin alınabilmesi için seraların ısıtılması gereklidir. Ancak ısıtma giderleri üretim maliyetini ciddi anlamda etkilemektedir. Seralarda sürdürülebilirlik, enerji verimliliğini artırmakla sağlanabilir. Enerji verimliliğinin artırılması fosil enerji kaynakları yerine atık üretmeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ile mümkün olabilmektedir. Türkiye’de seracılık iklimin sağladığı avantajlar nedeniyle yaygın olarak Akdeniz sahil Ģeridinde yapılmaktadır. Ancak son yıllarda jeotermal kaynakların bulunduğu alanlarda seracılık önem kazanmaya baĢlamıĢ ve bu yerlerde kurulan modern seralardan kaliteli yüksek verim alınmaya baĢlanmıĢtır. Yapılan bu çalıĢmada Türkiye’de sera ısıtmasında kullanılan kömür ile jeotermal enerji kaynaklarının maliyeti ve kömürün atmosfere olan CO2 salınımı karĢılaĢtırılmıĢtır. Elde edilen sonuçlara göre jeotermal enerjinin birim fiyatı 0,06 ₺/kWh olduğunda, jeotermal kaynaklara sahip Aydın ilinde yapılacak seracılık büyük avantajlara sahip olurken, Kütahya’da serada yapılacak domates üretimi Antalya ile ancak rekabet edebilecektir. Ancak sera ısıtmasında çevreye zarar vermeden jeotermal kaynakların kullanılması durumunda CO2 salınımı açısından jeotermal bölgelerin Akdeniz bölgesindeki seracılığa göre büyük avantajları olacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi