Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
BİR TERMOELEKTRİK JENERATÖR SİSTEMİNİN ISI ALICISININ ISIL PERFORMANSINA FARKLI DIŞ ORTAM SICAKLIKLARININ ETKİSİ
2021
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, turbo – şarjlı bir traktörde, kompresör ile ara soğutucu arasına yerleştirilen termoelektrik jeneratör sisteminin soğuk tarafındaki ısı alıcılarının farklı dış ortam sıcaklıkları için dış ortama verdikleri maksimum ısı transferi ve kanatlı yüzey verimleri Matlab programı kullanılarak belirlenmiştir. Mevcut literatürde otomobillerin termoelektrik jeneratörlerinde egzoz gazlarının ısıl enerjisi kullanılırken, bu çalışmada alternatif olarak termoelektrik jeneratörde kompresördeki basınçlı havanın ısıl enerjisi kullanılmıştır. Termoelektrik jeneratör sisteminin turbo – şarjlı traktörün kompresörü ile ara soğutucusu arasına yerleştirilmesi, sistemde elektrik gücü sağlamasının yanı sıra ara soğutucuya giren havanın daha düşük bir sıcaklıkta olmasını sağlamıştır ki bu da turbo – şarjlı traktörün motor veriminin artması için önemlidir. Dış ortam sıcaklığındaki artışla maksimum ısı transferi ve ısı taşınım katsayısının azaldığı tespit edilmiştir. Buna ilave olarak ısı alıcılarının kanatlı yüzey verimliliğinin dış ortam sıcaklığı ile arttığı belirlenmiştir. 268 K sıcaklığında gerçekleşen maksimum ısı transferinin 303 K sıcaklığına göre yaklaşık olarak %9.3 artış gösterdiği bulunmuştur. Ancak 303 K sıcaklığındaki kanatlı yüzey veriminin ise 268 K sıcaklığına göre yaklaşık olarak %1.3 daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effect of a thermal-electric generator system's ISI ALICISIN's ISIL performance on the Different Dental Medium Disadvantages
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, the maximum heat transfer and winged surface performance that the heat recipients on the cold side of the thermoelectric generator system, placed in a turbo-chargered tractor, between the compressor and the intercooler, are determined by using the Matlab program for the different external environment temperature. In current literature, the thermoelectric generators of cars use the heat energy of the exhaust gases, while in this study, the thermoelectric generator used the heat energy of the pressure air in the compressor as an alternative. The placement of the thermoelectric generator system between the compressor and the intercooler of the turbo-charged tractor has provided electricity in the system as well as the air entering the intercooler at a lower temperature, which is also important for the increase in the engine efficiency of the turbo-charged tractor. With the increase in the temperature of the outside environment, the maximum heat transfer and the heat transfer rate have been detected to be reduced. In addition, it has been determined that the winged surface efficiency of the heat recipients increases with the external environment temperature. The maximum heat transfer at 268 K was found to be about 9.3 percent higher than 303 K. However, the wing surface efficiency at 303 K is about 1% compared to 268 K. It was found to be 3 higher.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 190
2023 Impact/Etki : 0.105
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi