Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
Parazit Çiçekli Bitkilerin Gelişimi ve Hayat Tipleri
2014
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bitkiler âleminde önemli bir yeri işgal eden parazit çiçekli bitkiler, sahip oldukları farklı özelliklerden dolayı araştırıcıların ilgisini çekmişlerdir. Son yıllara kadar basit bir şekilde gruplandırılan bu bitkiler, biyoloji bilimindeki gelişmeler ışığında tekrar araştırılmaktadır. Morfolojik ve anatomik özelliklerinin yanı sıra zyolojileri ve hayat döngülerinin bazı aşamalarındaki farklılıklar yeniden dikkate alınan özelliklerdir. Yeryüzünün biyolojik çeşitliliğinde parazit çiçekli bitkiler, angiospermlerin yaklaşık %1’ini kapsar ve 22 angiosperm familyasında 20 cins ile yaklaşık 4000 bitki türüne sahiptir. Parazit çiçekli bitkilerin başlıca ayırt edici özelliği; konukçularına tutunmayı ve beslenmeyi sağlayan havstoryumlarıdır. Havstoryum yapılarının keş ve incelenmesi daha önce parazit bitkiler olarak tanımlanan birçok hetetro k bitki türünün farklı gruplarda değerlendirilmesine neden olmuştur. Parazit bitkilerin hayat döngülerinin tamamlanmasında konukçu organizmalar oldukça önemlidir. Tohum çimlenmesinden havstoryum oluşumuna, beslenme şekillerinden konukçu seçimine kadar birçok özelliğin konukçu- parazit arasındaki ilişkilere dayandığı belirlenmiştir. Ayrıca konukçu organizmalardan salınan farklı biyokimyasal uyarıcıların da parazit çiçekli bitkilerin gelişiminde etkili olduğu bulunmuştur. Konukçuya bağımlılıklarına göre parazit bitkiler önceleri tam ve yarı parazit olarak gruplandırılmışsa da elde edilen yeni bulgularla daha detaylı bir gruplandırma yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.830
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi