Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 15
Babaların Okul Öncesi Dönemdeki Çocuklarıyla İlişkisinin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi
2019
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Yirminci yüzyılda, birçok araştırmacı, anne-baba tutum ve davranışlarının çocuk gelişiminde etkili olduğunu belirtmiştir. Bununla birlikte, annelerle ilgili birçok araştırmaya ek olarak, son yıllarda birçok araştırma, çocuk gelişimine etkili olduğu düşünülen babalara odaklanmıştır. Bu doğrultuda, bu araştırmada okul öncesi dönem çocukları ve babaları arasındaki ilişki düzeyinin bazı değişkenlere göre belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada betimsel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmaya, anaokulunda çocuğu olan ve Kilis ilinde yaşayan 158 baba katılmıştır. Veri toplama aracı olarak Çocuk Ebeveyn İlişki Ölçeği Baba Formu (Uzun ve Baran, 2015) kullanılmıştır. Verilerin analizinde Kruskall Wallis ve Mann Whitney U testlerinden yararlanılmıştır. İstatistiksel analiz sonucunda, babaların yaşı, çocuğun yaşı, evlilik süresi, çocuğun doğum sırası ve babanın eğitim durumu açısından gruplar arasında anlamlı farklılıklar olduğu görülmüştür. Mevcut çalışmanın bulgularına dayanarak, babanın eğitim durumundaki artışın baba ile çocuk arasındaki ilişkiyi olumlu yönde etkilediği tespit edilmiştir. Bununla birlikte, genç babaların çocuklarıyla ilişki düzeyinin, yaşlı babalardan daha olumlu olduğu bulunmuştur. Ayrıca bulgular, uzun evlilik süresinin baba çocuk arasındaki ilişkiyi olumsuz etkilediğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Reviews of the relationship of parents with their pre-school children according to some variables
2019
Yazar:  
Özet:

In the twentieth century, many researchers pointed out that parents’ attitudes and behaviors were effective in the development of the child. However, in addition to many studies on mothers, many studies in recent years have focused on fathers who are considered to be effective on the development of the child. In this regard, this study aims to determine the level of relationship between pre-school children and their fathers according to some variables. In this study, a visual scan model was used. The study included 158 fathers who had a child in their kindergarten and lived in the Kilis province. The data collection tool has been used as the Child Parental Relationship Scale Father Form (Long and Baran, 2015). The data was analyzed using Kruskall Wallis and Mann Whitney U tests. The statistical analysis found that there were significant differences between the groups in terms of the age of the parents, the age of the child, the time of marriage, the order of birth of the child and the educational status of the father. Based on the findings of the current study, it has been found that the increase in the educational status of the father positively affects the relationship between the father and the child. However, it has been found that the level of relationships of young fathers with their children is more positive than older fathers. The findings also showed that the long time of marriage has a negative impact on the relationship between the father and the child.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 8.088
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education