Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
FARKLI DERİNLİKLERDE SUALTI KAYNAĞI UYGULANAN GEMİ İNŞA ÇELİĞİNİN KAYNAK BÖLGESİNİN KARAKTERİZASYONU
2021
Dergi:  
Journal of Naval Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

Gemi inşaatında kaynak işlemleri yoğunlukla atmosferik şartlarda yapılsa da, gemilerin su altında kalan kısımlarındaki tamir işlemlerini hızlandırmak adına sualtı kaynağı da yoğunlukla kullanılmaktadır. Su altı kaynağının doğası gereği kaynak bölgesinde atmosferik şartlarda yapılan kaynağa göre önemli farklar içerdiği bilinmektedir. Bu farkı oluşturan en önemli etken kaynak sonrasında erişilen soğuma hızlarının atmosferik şartlarda yapılan kaynağa göre önemli farklar içermesidir. Öte yandan bu soğuma hızına su altı kaynağının yapıldığı derinliğin de önemli oranda etki ettiği bilinmektedir. Literatürde sualtı kaynağı ile ilgili çalışmaların son derece sınırlı olduğu görülmektedir. Öte yandan gemi inşaatında kullanılan çeliklerin sualtı kaynağı sırasında derinliğin içyapı ve mekanik özellikler üzerindeki etkisini ayrıntılı olarak incelemiş bir çalışmaya rastlanmamıştır. Bu bağlamda bu çalışmada gemi inşaatında yoğun olarak kullanılan bir çeliğe atmosferik şartlarda ve değişen iki derinlikte sualtı kaynağı yapılarak kaynak bölgesinin içyapı ve mekanik özellikleri (sertlik, mukavamet, eğme ve darbe dayanımı) karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Characterization Of Welding Zone Of Shipbuilding Steel Underwater Welded At Different Depths
2021
Yazar:  
Özet:

Although welding operations are mostly carried out in atmospheric conditions in shipbuilding, underwater welding is also used intensively in order to speed up the repair processes in the underwater parts of the ships. It is known that due to the nature of the underwater welding, there are significant differences in the weld area compared to the weld made under atmospheric conditions. The most important factor that creates this difference is that the cooling rates achieved after welding contain significant differences compared to welding performed under atmospheric conditions. On the other hand, it is known that the depth of the underwater welding has a significant effect on this cooling rate. In the literature, it is seen that studies on underwater welding are extremely limited. On the other hand, no study has been found that has examined the effect of depth on the microstructure and mechanical properties during underwater welding of steels used in shipbuilding. In this context, in this study, a steel used extensively in shipbuilding was joint with atmospheric conditions welding and underwater welding (two varying depths), and the microstructure and mechanical properties of the welded area were examined comparatively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Naval Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 206
Journal of Naval Sciences and Engineering