Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
COVID-19 PANDEMİSİ SÜRECİNDE BİLGİ VE HABER KAYNAKLARINA ULAŞMADA YENİ BİR RİSK OLAN “İNFODEMİ” YÖNETİMİNDE KULLANILAN İLETİŞİM STRATEJİLERİ
2022
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve haber kaynaklarına ulaşmada yeni bir risk alanı olan infodemi, Covid-19 pandemisi ile ortaya çıkan bir kavram olmasa da bu süreçte önem kazanmaya başlamıştır. Toplumu oluşturan bireyler her yeni olay ve bilinmeyen bir durumla karşılaştıklarında doğrulanmamış ve/veya eksik enformasyonlar üretebilmekte ve bunlara maruz kalabilmektedir. Günümüzde enformasyonlara televizyon, radyo, gazete gibi geleneksel kitle medya araçlarının yanı sıra dijital medya platformları ve sosyal medya ağları aracılığı ile ulaşılmaktadır. Çevrim içi platformlarda üretilen ve yayılan bilginin kaynak oluşturup oluşturmadığı, bu bilgilerin doğruluğunun yanısıra bu platformların yanlış bilginin yayılmasında ne kadar etkili olup olmadıkları tartışılmaktadır. Bu çalışmamızda Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ile ortaya çıkan infodemi yönetiminde koordinasyon kanıta dayalı mesaj oluşturma bilginin, toplum tarafından erişilebilecek şekilde sunulan, eyleme geçirilebilir davranış değişikliği yaratacak mesajlar ile yayılması hükümetlerin toplumun endişelerini giderecek tavsiyeler ve mesaj içerikleri oluşturması ile akademi ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra sosyal medya ve teknoloji platformları ile kurulacak stratejik ortaklıklar olarak belirlediği ana başlıklar betimleyici yöntemle ele alınmıştır. Bulguların ortak noktası infodemi ile mücadelede halkın tutum ve davranışlarını etkileme potansiyeline sahip söylentiler ve komplo teorilerinin gelişimini azaltmak için halkın tüm aktörler tarafından hızlı ve doğru bilgi ile desteklenmesi gerektiğidir.

Anahtar Kelimeler:

Communication Strategies Used In "infodemic" Management, A New Risk Reaching Information and News Sources During The Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

Infodemic, which is a new risk area in reaching information and news sources, has started to gain importance during the Covid-19 pandemic, although it is not a concept that emerged with. Individuals in the society can produce unconfirmed and/or incomplete information and also, these may be exposed to them whenever they are faced with a new event and an unknown situation. Today, news and information about the agenda are reached through traditional mass media tools such as television, radio and newspaper, as well as digital media platforms and social media networks. It is discussed whether the information produced and disseminated on online platforms constitutes a source, the accuracy of this information, as well as how effective online platforms are in the spread of false information. In this study; the management and coordination that World Health Organization emphasizes in the management of the infodemic emerging with COVID-19; evidence-based message creation; dissemination of information through messages that create actionable behavior change presented in a way that is accessible to the community; the main topics determined by the governments as the creation of recommendations and message content to address the concerns of the society, and strategic partnerships to be established with academia and non-governmental organizations as well as social media and technology platforms are discussed with a descriptive method. The common point of our findings is the importance of reducing the development of rumors and conspiracy theories that have the potential to affect the attitudes and behaviors of the public. The public should be informed by all actors with fast and accurate information against infodemic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.452
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi