Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 37
 İndirme 9
ARAP EDEBİYATINDA MANA İLE İLGİLİ GÜZEL SÖZ SANATLARI
2015
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Arap Dili ve Belagatının önemli bölümlerinden biri olan Bedî ilminin bir bölümünü teşkil eden “muhassinât-ı ma‘neviyye” ile ilgili sanatlar konu edilmiştir. Söz konusu sanatlar, mana ile ilgili güzel söz sanatları olup ifadeye anlam bakımından güzellik, incelik ve zenginlik katmaktadırlar. Arap Edebiyatında nazım ve nesir dalında ortaya konulmuş hemen her mahsulde bahse konu sanatlara başvurulmuş ve bu sayede anlamca zengin, ifade itibariyle de zarif ve güzel eserler meydana getirilmiştir. Söz konusu sanatların iyi bilinmesi, okuyucunun edineceği estetik zevkin ötesinde, edebî metnin daha iyi anlaşılması açısından da önemli ve gereklidir. Zira edebî sanatlar bakımından zengin bir metinde dil, tarih, felsefe, sosyoloji ve psikoloji açısından önemli bilgilere ve inceliklere ulaşmak mümkündür. Çalışmada konuyla alakalı sanatlar işlenirken öncelikle Kur’an’dan ve Arap şiirinden örneklendirme yapılmış, ayrıca konunun anlaşılmasına yardımcı olması ve karşılaştırma fırsatı sunması açısından Türk şiirinden de örnekler verilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Eloquence Related To Meaning In The Arabic Literature
2015
Yazar:  
Özet:

In this study, it has been explained the fine arts regarding “muhassinât al-ma’naviyyah/the spiritual beauty”, which constitutes the part of Badi’ science – one of the important parts of Arabic language and eloquence. Mentioned arts are embellishment arts about semantic which enrich the discourse in terms of beauty, grace, and richness. Almost every literary work in Arabic literature which was written as prose or poetry, have been embodied with mentioned arts by this means works became semantically rich, graceful and beautiful in discourse. Good understanding of these arts, beyond the aesthetic pleasure that the reader enjoys, is both crucial and essential for better comprehension of the literary text. From such a rich text in terms of literary arts, it is possible to achieve important information and elaborateness in language, history, philosophy, sociology, and psychologyIn this study, while analyzing relevant arts, examples have been given primarily from the Qur’an and Arabic poetry. Moreover, in order to help better understanding of the subject, and to offer a comparison, examples from Turkish poetry have been given as well

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 662
2023 Impact/Etki : 0.082
Diyanet İlmî Dergi