Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Düşük Enerjili Orta ve Büyük Ölçekli Kablosuz Algılayıcı Ağlar için Güvenli Yönlendirme Protokolü
2016
Dergi:  
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kablosuz Algılayıcı Ağlar, çok sayıda düşük güçlü sensör düğümünden oluşan ve değişkenlik gösterebilen ağlardır. Bu makalede, yeni anahtar yönetim metodu ile çeşitli saldırılara karşı iki güvenli yönlendirme protokolü önerilmektedir. Bu protokoller iki farklı ortamları için önerilmektedir. Birinci protokol küçük/orta ölçekli ağlara, ikinci protokol ise, büyük ölçekli ortamlar için tasarlanmaktadır. Her iki protokol, ağ oluşum fazı, güvenlik ve anahtarlama fazı ve veri transferi fazı olarak üç fazdan oluşmaktadır. Birinci ve üçüncü fazları aynı olan protokoller, sadece ikinci fazda farklılıklar göstermektedir. Bu iki fazda önerilen yeni sanal katmanı kullanarak ağ oluşturulmuş olacak ve veri transferi verimli olarak yapılacaktır. Birinci protokolde ‘çoklu simetrik anahtar’ tekniğinin geliştirilmesiyle sistemin yükü azaltılarak enerji tüketiminin verimli hale getirilmesi Wormhole, Sybil, Hello flood, DOS gibi yönlendirme saldırılarına karşı başarılı olmaktadır. İkinci protokolde ise, yalnızca küme başları/aktif düğümler ve anahtar sunucuları tarafından kullanılarak enerji tüketiminin verimli hale getirilmesi ve DoS, trafik analizi ve fiziksel saldırıları engellemiş olmaktadır. Geliştirilen protokoller, literatürdeki birkaç yöntemle karşılaştırıldığında performansta başarılı olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 430
2023 Impact/Etki : 0.063
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi