Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 58
 İndirme 4
TONI MORRISON’IN TANRI ÇOCUĞU KORUSUN ADLI ESERİNDE ÇOCUKLUK ÇAĞI TRAVMALARI
2021
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Toni Morrison'un Tanrı Çocuğu Korusun adlı eserindeki çocukların travmatik deneyimlerini incelemektedir. Morrison, en son romanında, önceki eserlerinde de incelediği bazı temel konuları yeniden ele almaktadır. Bu konlar: Batılı güzellik standartları, ırkçılık, toksik ebeveynlik ve çocuk istismarıdır. Bu romanla ilgili en dikkat çekici nokta, romanın merkezinde çocukluk travmalarının yer almasıdır. Morrison, bu eserde çocukların maruz kaldığı üç tür travmayı işlemektedir. Bunlar: Ebeveyn İhmali, Çocuk Cinsel İstismarı, ve Afrikalı Amerikalıların acı dolu travmatik geçmişini tanımlayan Irksal Travmadır. Ebeveyn sevgisinden yoksun olan romandaki siyah çocuklar, doğdukları andan itibaren ihmal edilmiş ve ailede yakın bir bağ geliştirmemişlerdir. Onlar ayrıca ebeveynlerinin kendilerine aşıladığı öz saygısızlık duygusu nedeniyle hayatlarında onları etkileyen bireysel travmalara maruz kalmışlardır. Bu ırksal öz-saygısızlık, onların bir aidiyetsizlik hissine sahip olmalarına neden olmuştur. Tanrı Çocuğu Korusun karakterlein önceki kötü ve korku dolu anılarına ve bu anıların bugüne olan etkilerine değinerek çocukluk döneminde ebeveynlerin veya istismarcıların neden olduğu travmaları deneyimleyen kişilerin hikayelerini anlatmaktadır. Bu çalışma, ırksal adaletsizliğin siyah çocukları nasıl travmaya sürüklediğini göstermektedir. Romanda çocuklar psikolojik veya fiziksel olarak acı çekmiştir. Romandaki travmatik çocukluk anıları nihayet Afrikalı Amerikalıların ortak hafızası haline gelmiştir. Bu çalışma, öncelikle çocukluk döneminde cinsel istismara ve şiddete maruz kalan karakterlerin psikolojisini keşfetmeye odaklanmaktadır. Bu çalışmanın odak noktası, karakterlerin travmatik deneyimlerini ve bu travmalardan kurtulma stratejilerini incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

Childhood Trauma In Toni Morrison’s God Help The Child
2021
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

This study examines the traumatic experiences of children in Toni Morrison's God Help the Child. In her latest novel, Morrison takes up some of the major themes she has explored in her previous works: Western ideals of beauty, racism, toxic parenting, and child abuse. What is particularly striking about this novel is that it focuses on the trauma childhood trauma. Morrison reflects on three types of trauma that children suffer. These are: Parental Neglect, Child Sexual Abuse, and Racial Trauma, which describes the painful traumatic past of African Americans. Without parental love, the black children in the novel were neglected from birth and did not develop a close bond with any person in the family. They were subjected to individual traumas that affected their lives because their family instilled in them a sense of self-hatred. This racist self-hatred made them feel like they did not belong. God Help the Child makes reference to the characters' past memories of depression and anxiety and their impact on the present. This study shows how racial injustice drives African American children into trauma. In the novel, the children suffer psychologically or physically. The traumatic childhood memories of the novel eventually becomes the collective memory of African Americans. This study focuses primarily on exploring the psychology of the characters who were subjected to childhood sexual abuse and violence. The focus of this analysis is on the portrayal of the traumatic experiences and the strategies the characters use to try to overcome them.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 10.285
Quarter
Hukuk Temel Alanı
Q3
41/58

Spor Bilimleri Temel Alanı
Q3
27/40

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q3
70/89

Filoloji Temel Alanı
Q3
59/84

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
403/520

İlahiyat Temel Alanı
Q4
78/106

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q4
188/239

Asos Journal