Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
SÖMÜRGE SONRASI AFRİKA ve EĞİTİM
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

PSömürge sonrası Afrika ülkelerinde tehlikede olan kültürel mirasın nasıl yok olduğunu ve bu ülkelerdeki eğitim sistemini ortaya koymaya çalışan bu çalışmada, sömürgeleştirilmiş olan Afrika ülkelerinin ikinci dünya savaşı sonrasında egemenliklerini tam olarak ele geçiremedikleri ifade edilmeye çalışılmıştır. Sanayi devrimi ile başlayan sömürgecilik faaliyetleri Afrika kıtasının bugün içinde bulunduğu yoksulluğun temelini oluşturmaktadır. Adeta atama yoluyla yönetilen bu ülkelerin kendi ülkelerine ve kıtaya ait bir kültürü yaşamaktan çok uzak oldukları görülmekteler. Bunun temel sebeplerinden birisi de kendi dillerini kullanmamaları, egemen toplumların kendilerine empoze ettikleri Fransızca veya İngilizce gibi Batı dillerini resmi dil olarak kabul ederek köklerinden uzak kalmalarıdır. Zorlamayla oluşturulmuş sömürge kültürünün Afrika’nın belli başlı ülkelerinde halen devam ettiği, sömürge faaliyetlerinin yeni bir biçime dönüşerek halen devam ettiği görülmektedir. Sömürgeci ülkelerin ülkeye getirdiği düşünülen Batı tarzı eğitimin kıta halklarını geliştirmekten çok, daha iyi köleler olmaları, egemen güçlerin kendilerine daha kolay hükmetmeleri için kullanıldığı, kendi hızlarında gelişmekte olan sanayilerinin sömürgecilik ile sekteye uğratılarak, kendi ihtiyaç duyduklarından çok egemen ülkelerin kendilerinden istediği hammadde üretimine zorlandıkları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Post-colonial African Countries and Education
2023
Yazar:  
Özet:

IIn this study, which tries to reveal how the cultural heritage that is in danger in post-colonial African countries has disappeared and how the education system in African countries is. It has been tried to express that the colonized African countries could not fully seize their sovereignty after the Second World War. Colonial activities that started with the industrial revolution form the basis of the poverty that the African continent is in today. It is seen that these countries, which are governed by appointment, are far from living a culture belonging to their own country and the continent. One of the main reasons for this is that they do not use their own language, and that they stay away from their roots by accepting Western languages such as French or English imposed on them by the dominant societies as official languages. It is seen that the colonial culture created by force still continues in the main countries of Africa, and the colonial activities are still continuing by transforming into a new form. It has been seen that the Western-style education thought to be brought to the country by the colonial countries was used to make the peoples of the continent better slaves, rather than to develop the peoples of the continent.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.430
2023 Impact/Etki : 0.344
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi