Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
Küresel Yönetişimde 'Orta Ölçekli Güç Dönemi'ni Yeniden Düşünmek: Pandemi Sonrası Dünyada MIKTA'nın Meşruiyet Krizi için Bir Fırsat mı?
2020
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2008 Krizi sonrası değişen dünya düzeninde azalan Amerikan hegemonyası ve orta ölçekli güçlerin yükseliş anı üzerine tartışmaların sürdüğü bir dönemde Meksika, Endonezya, Türkiye, Güney Kore ve Avustralya’nın birlikteliğinden doğan MIKTA, küresel düzlemdeki G-20 ve BRICS gibi informal örgütlerden biridir. Fakat MIKTA’nın kuruluşunun 7. yılında örgütün küresel yönetişime ortak deklarasyonlar yayımlamak ve toplantılar düzenlemek dışında ne kadar katkı sağladığı sorgulanmaya başlanmıştır. Bu makale Covid-19 pandemisinin MIKTA’nın meşruiyet krizini aşmak için ne türden risk ve fırsatlar getirdiğini araştırarak üye ülkeler açısından sosyo-ekonomik meydan okumalar yaratsa da pandeminin MIKTA’nın küresel yönetişimdeki görünürlüğünü artırmak için bir şans yarattığını iddia etmektedir. Bunun için öncelikle pandemi döneminde küresel yönetişimde orta ölçekli güçlerin yükselişi üzerine yapılan tartışmaları ele alacak ve sonrasında MIKTA’nın meşruiyet krizini bu çerçevede değerlendirecektir.

Anahtar Kelimeler:

‘the Middle Power Moment’ Revisited In Global Governance: A Chance For Mikta’s Legitimacy Crisis In Post-pandemic World
2020
Yazar:  
Özet:

MIKTA – Mexico, Indonesia, Korea, Turkey and Australia – emerged in the context of post – 2008 crisis as an informal political grouping such as G20 and BRICS when the world witnessed the discussions on the declining US hegemony and the rise of ‘middle power’ moment in the changing world order. It is argued that despite the joint declarations, its existence brought no contribution for global governance and after seven years of its emergence, its relevance and resilience has started to be questioned. This article asks whether the emergence of the Covid-19 pandemic brings risks or opportunities for MIKTA to overcome this crisis of legitimacy. It is argued that the Covid-19 crisis may be regarded as a chance for MIKTA to strengthen its presence in global governance although it presents economic and political challenges for member countries. In order to do this, firstly the discussions on ‘the middle power moment’ for global governance in the Covid-19 world will be analysed and secondly, MIKTA’s legitimacy crisis will be evaluated within this context.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 1.213
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi