Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Matematik Öğretmeni Adaylarının Matematiksel Modelleme Döngüsü Üzerindeki Davranışlarının İncelenmesi
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, matematiksel modellemeyi öğrenme ortamına katılan ve katılmayan öğretmen adaylarının bireysel modelleme döngüleri üzerindeki davranışlarını belirlemektir. Çalışmada eylem araştırması yöntemi kullanılmıştır. Çalışma grubu, 17’si öğrenme ortamına katılan ve geri kalanı öğrenme ortamına katılmayan olmak üzere 32 matematik öğretmen adayından oluşmaktadır. Ön ve son görüşmede iki adet modelleme durumu kullanılmıştır. Ön görüşmede öğretmen adayları ile bireysel olarak görüşme yapılmış ve öğretmen adaylarının modelleme rotaları yakından izlenmiştir. 11 haftalık eylem planı sonunda, son görüşmede yine öğretmen adaylarına bireysel olarak uygulanmıştır. Kaydedilen diyaloglar, modelleme döngüsü boyunca analiz edilmiştir. Tüm öğretmen adaylarının ön ve son görüşmede lineer olmayan modelleme döngüsüne sahip oldukları belirlenmiştir. Modellemeyi deneyimlemiş olan öğretmen adayları ileri geri birçok adımı tekrar etmişlerdir. Bir sonuca ulaştıklarında modeli revize etmeye çalıştıkları, bu yüzden de daha karmaşık modelleme döngülerine sahip oldukları belirlenmiştir. Ayrıca bu öğretmen adayları matematik dünyasında daha fazla hareket etmişlerdir. Modellemeyi deneyimlemeyen öğretmen adayları ise matematiksel model oluşturmadan gerçek sonuçlara doğrudan geçiş yapmışlardır. Hareket alanlarının genellikle gerçek dünyada olduğu ve modelleme döngüsünde daha az hareket ettikleri bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

An Analysis Of Pre-service Mathematics Teachers' Behavior On Mathematical Modeling Cycle
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine the behavior on individual modeling cycle of pre-service teachers who participate in mathematical modeling learning environment and who do not. An action research method was employed in the study. The research participants consisted of 32 pre-service mathematics teachers, 17 of whom attended the learning environment while the rest did not. Two mathematical modeling tasks were used in the pre and post interview. In pre interviews, pre-service teachers were interviewed individually, and the modelling routes of the pre-service teachers were closely monitored. At the end of the 11-week action plan, the post interview was made individually with the pre-service teachers. The recorded dialogues were analyzed during modeling cycles. It was determined that all pre-service teachers had a nonlinear cycle in the pre and post interviews. Pre-service teachers experienced in modeling repeated many steps back and forth. It was determined that they tried to revise the model when they reached a conclusion, so they had more complex modeling cycles. In addition, they mostly act in the world of mathematics. Pre-service teachers who are not experienced in modeling made a direct transition to real results without creating a mathematical model. It has been found that their areas of action are generally in the real world and they move less in the modeling cycle.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.161
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi