Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
ALGILANAN ÖRGÜTSEL DESTEĞİN DUYGUSAL EMEK VE ÖRGÜTSEL SESSİZLİK İLE İLİŞKİSİ; BANKA ÇALIŞANLARI ÜZERİNDE BİR UYGULAMA
2022
Dergi:  
Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstriyel değişim ve dönüşümlerle birlikte iş hayatında istihdam ve üretim gibi kavramlarda meydana gelen değişimler, bazı kavramların tekrar değerlendirilmesi gerekliliğini gündeme getirmiş ve diyalektik açıdan yeni tartışma zeminleri oluşturmuştur. Günümüzde giderek artan örgütsel rekabet koşullarında, çalışanların beklentilerinin karşılanmasının örgütsel etkinlik ve verimlilik gibi unsurlara etki etmesi çalışanlar açısından örgütsel destek kavramının tartışılmasına yol açmış ve bireyin örgüt içindeki yerinin daha detaylı değerlendirilmesi gerekliliğini gündeme getirmiştir. Bireyler, çalışma ortamındaki tüm değişkenlerden dolaylı ya da doğrudan etkilenebilmekte ve içerisinde bulundukları örgüt tarafından algıladıkları destek düzeyi örgüt içi davranışlarını şekillendirebilmektedir. Bu araştırmada, örgütsel destek kavramının duygusal emek ve örgütsel sessizlik kavramları ile ilişkisi incelenmeye çalışılmış; katılımcılara, çalışma amaçları doğrultusunda bilgi toplamak adına anket uygulaması yapılmıştır. Araştırma kapsamında kullanılması belirlenen ölçekler Konya ili Beyşehir ilçesinde faaliyette bulunan banka çalışanlarına uygulanmış, algılanan örgütsel desteğin örgütsel sessizlik ve duygusal emek ile ilişkisi araştırılmaya çalışılmıştır. Yapılan analizler neticesinde, algılanan örgütsel destek ile duygusal emek arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Algılanan örgütsel destek ile duygusal emeğin alt boyutlarından yüzeysel davranış boyutu arasında ters yönlü anlamlı; algılanan örgütsel destek ile duygusal emeğin alt boyutlarından samimi davranış boyutu arasında aynı yönlü anlamlı bir ilişki bulunmaktadır fakat algılanan örgütsel destek ile duygusal emeğin alt boyutlarından derinlemesine davranış boyutu arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. Ayrıca, algılanan örgütsel destek ile örgütsel sessizlik arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunamazken, algılanan örgütsel destek ile örgütsel sessizliğin alt boyutlarından kabullenici ve korunmacı sessizlik boyutları arasında ters yönlü anlamlı bir ilişki bulunmuş; algılanan örgütsel destek ile örgütsel sessizliğin alt boyutlarından korumacı sessizlik boyutu arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Perceived Organizational Support With Emotional Labor and Organizational Silence; An Application On Bank Employees
2022
Yazar:  
Özet:

Along with industrial changes and transformations, changes in concepts such as employment and production in business life brought up the necessity of re-evaluation of some concepts and created new discussion grounds in terms of dialectics. In today's increasing organizational competition conditions, the effect of meeting the expectations of the employees on factors such as organizational effectiveness and productivity has led to the discussion of the concept of organizational support in terms of employees and has brought the necessity of a more detailed evaluation of the individual's place in the organization. Individuals can be directly or indirectly affected by all the variables in the working environment, and the level of support they perceive by the organization they are in can shape their intra-organizational behaviors. In this study, the relationship between the concept of organizational support and the concepts of emotional labor and organizational silence was tried to be examined; A questionnaire was applied to the participants in order to collect information for the purposes of the study. The scales determined within the scope of the research were applied to the bank employees operating in the Beyşehir district of Konya province, and the relationship between perceived organizational support and organizational silence and emotional labor was tried to be investigated. As a result of the applied analyzes in this research; it was observed that there was statistically significant relationship between perceived organizational support and emotional labor, there is an inversely significant relation between perceived organizational support and superficial behavior which is one of the sub-dimensions of emotional labor. Also, there is a directly (in the same way) significant relation between perceived organizational support and sincere behavior and there is not any significant relation between perceived organizational support and In-depth behavior which are sub-dimensions of emotional labor. For organizational silence, there was not any statistically significant relationship between perceived organizational support and organizational silence and it was observed that there is an inversely significant relation between perceived organizational support and accepting and conservative Silence which are the sub-dimensions of organizational silence. Also, there is not any significant relation between perceived organizational support and protectionist silence which is one of the sub-dimensions of organizational silence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi