Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Kanser Hastalığı Tespitine Yönelik ISM Bandında Çalışan Mikroşerit Yama Yapılı İki Antenin Elektromanyetik Alan ve Saçılma Parametreleri Verilerinin Değerlendirilmesi ve Kıyaslanması
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kanser hastalıkları günümüzde birçok insanın hayatını önemli ölçüde etkilemektedir. Teşhis ve tedavi süreci ise oldukça zor ve ağrılıdır. Özellikle kanserli dokunun yapısının belirlendiği ve tedavinin şekillenmesine yardımcı olan patolojik doku örneklerinin sonucuna kısa sürede ulaşmak önemlidir. Günümüzde bu sonuçlara ulaşmak günler hatta aylar sürebilmektedir. Bu çalışmada biyomedikal uygulamalarda birçok avantajı sebebi ile sıkça kullanılan mikroşerit anten yapıları çalışılmaktadır. ISM band bölgesinde bulunan 2.45 GHz ve 5.8 GHz ışıma bölgelerinde çalışan iki adet antenin elektromanyetik alan ve saçılma parametre verileri incelenmekte ve kıyaslanmaktadır. Tümörlü ve normal deri dokusunun patolojik numune dönüştürülmüş hali Ansys’in HFSS programında simüle edilerek kıyaslanmaktadır. Her iki antenin hem 2.45 GHz’deki hem de 5.8 GHz’deki değerleri simülasyonlardan elde edilerek hem elektrik alan değerleri hem de S-parametre değerleri kıyaslanmıştır. Elde edilen sonuçlara bakıldığında, 2.45 GHz bölgesinde ışıma yapan anten sonuçlarından elde edilen verilerdeki farklılık oranları yüzde olarak daha fazladır. Böylelikle bu amaçla kullanılan anten yapılarında 2.45 GHz ışıma bölgesini kullanmanın 5.8 GHz ışıma bölgesini kullanmaya göre daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation and Comparison Of Electromagnetic and Scattering Parameters Data Of Two Microstrip Patch Antennas Operating In Ism Band For Cancer Detection
2020
Yazar:  
Özet:

Cancer diseases significantly affect lives of many people for last years. The diagnosis and treatment process is quite difficult and painful. It is especially important to reach the result of pathological tissue samples in which the structure of the cancerous tissue is determined and helps to shape the treatment in a short time. Today, it may take days or even months to obtain these results. In this study, microstrip antenna structures that are frequently used due to many advantages in biomedical applications are studied. Electromagnetic field and scattering parameter data of two antennas operating in the 2.45 GHz and 5.8 GHz operating frequency in ISM (Industrial, Scientific and Medical) band region are analyzed and compared. Pathological sample transformed form of tumor and normal skin tissue is simulated and compared in Ansys' HFSS program. Both the electric field values and the S-parameter values were compared by obtaining the values of both antennas at 2.45 GHz and 5.8 GHz from simulations. When looking at the results obtained, the difference rates in the data obtained from the antenna results radiating in the 2.45 GHz region are higher as a percentage. Thus, it is possible to say that it is more advantageous to use the 2.45 GHz frequency in antenna structures used for this purpose compared to the 5.8 GHz radiation area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.531
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi