Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
 İndirme 1
Anestezi Altında Kolonoskopi Yapılan Hastalarda İntravenöz İbuprofen ve Tenoksikam İnfüzyonunun Analjezik Etkinliğinin Karşılaştırılması
2016
Dergi:  
Akademik Araştırma Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç Kolonoskopi; tarama, tanı ve tedavi amacıyla günümüzde çok sık uygulanan girişimsel endoskopik işlemlerdendir ve ağrı-anksiyeteye neden olduğu için sedasyon altında yapılması önerilmektedir. Sedasyon amacıyla kullanılan propofol hızlı derlenme özelliği nedeniyle sık tercih edilen bir ajandır. Preoperatif dönemde verilen analjeziklerin peroperatif ve postoperatif etkileri ile ilgili pek çok çalışma yapılmış olup, tenoksikam ve ibuprofen ile ilgili çalışma bulunmamaktadır. Çalışmamızda amacımız kolonoskopi uygulanan hastalarda preemtif analjezinin peroperatif intravenöz anestezik tüketimine olan etkisini göstermektir. Gereç ve Yöntem ASA I-II- III ,18-65 yaş arasındaki kolonoskopi uygulanacak 90 hasta çalışmaya dahil edildi. Grup T: Propofol 0,5 mg/kg iv + Remifentanil 0,5 mcg/kg iv + Tenoksikam 20 mg iv, Grup İ: Propofol 0,5 mg/kg iv + Remifentanil 0,5 mcg/ kg iv + İbuprofen 400 mg iv, Grup S: Propofol 0,5 mg/kg iv + Remifentanil 0,5 mcg/kg iv + SF 100 ml iv uygulandı. Bulgular Kolonoskopi yapılan erişkin hastalarda her üç çalışma grubunda uygulanan sedasyon ve preemtif analjezi; kalp atım hızı, ortalama kan basıncı, periferik oksijen satürasyonu gibi hemodinamik ve solunumsal parametrelerde ciddi müdahale gerektirecek komplikasyonlara yol açmamıştır. Ancak serum fizyolojik grubunda Ramsey 3-4 düzeyinde tutabilmek için anlamlı olarak daha çok ek doz gereksinimimiz oldu. Tartışma Bu çalışma ile preemtif analjezi uygulamasının önemini kolonoskopi uygulanan vakalarda da göstermiş oldu

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akademik Araştırma Tıp Dergisi

Dergi Türü :   other

Akademik Araştırma Tıp Dergisi