Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Refah Rejimlerinde Olgunlaşmamış Model Kriterine İlişkin Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Refah rejimleri, devletlerin vatandaşlarına refah hizmetlerini sunmak için kullandığı yollara bağlı olarak yapılan bir gruplandırma işlemidir. Söz konusu işlem ülkelerin ya da grupların uluslararası düzeyde karşılatılmasına ve belli başlı dinamiklerinden dolayı yaşanan dönüşüm sonucunda gruplar arasında “yakınlaşma-uzaklaşma” hareketinin analizine yardımcı olmaktadır. Refah rejimlerinin mesnedi kalıntı-kurumsal yaklaşımına dayanmakla birlikte aynı zamanda evrensel-seçici, karma model, ailenin rolü, dekomüdüfikasyon, cinsiyet odaklı tasnifler gibi birçok kriter kullanılmıştır. Olgunlaşmamış model kriteri ise söz konusu kriterlerden farklılaşmaktadır ve sosyal haklardan vatandaşların eşit şekilde yararlanıp-yararlanmamasıyla başka bir deyişle vaadedilen hizmet sunumlarının gerçekleşip gerçekleşmemesiyle alakalıdır. Dolayısıyla olgunlaşmamış model kriteri devletlerin hizmet sunuş biçimi tercihinden ziyade hizmetlerin vatandaşlara sağlanıp sağlanamaması durumudur. Söz konusu durum temel hak olarak kabul gören sosyal hakların sağlanması da devletlerin “hukuk devleti” özelliğine dayanmaktadır. Olgunlaşmamış model özelliği genel olarak Güney Akdeniz refah rejimiyle özgülenmiş olsa da düalist farklı refah rejimlerinde bulunan ülkelerde de görülmektedir. “Olgunlaşmamış model” kriteri bir üst kriter olarak düşünüldüğünde genel kabul edildiğinden daha kapsayıcı olduğunu ortaya koymak çalışmanın amacıdır.

Anahtar Kelimeler:

An assessment of the criteria of the unrealised model in the welfare schemes
2022
Yazar:  
Özet:

The realms of prosperity are a process of grouping based on the ways the states use to provide the services of prosperity to their citizens. This transaction helps the international reception of countries or groups and the analysis of the movement of “approximation-distance” between groups as a result of the transformation due to their particular main dynamics. While based on the mesnatic residual-corporate approach of prosperity regimes, many criteria have also been used, such as universal-selective, karma model, family role, decomoduction, gender-oriented classifications. The criterion of the unmatched model differs from those criteria and is related to whether or not the promised service offerings are performed and whether the citizens are equally benefited of social rights. Therefore, the unmatched model criterion is the state’s preference of services to citizens rather than the form of service. The provision of social rights, which are considered to be a fundamental right, is also based on the characteristic of the “rule of law” of the states. The unmatched model characteristic is generally customized by the South Mediterranean welfare regime, but it is also seen in countries in different welfare regimes. The objective of the study is to show that the criterion "unreaturated model" is more comprehensive than it is generally accepted when considered as a top criterion.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.576
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)