Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Bir Turizm Bölgesindeki Üniversite Öğrencilerinde Risk Alma Davranışlarının İncelenmesi
2018
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Riskli davranışların sık görüldüğü ergenlik üniversite çağına dek uzamaktadır. Bu tanımlayıcı çalışma da turizm bölgesinde bulunan üniversite öğrencilerinde riskli davranışların incelenmesi amaçlanmıştır. Muğla ili Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaya 545 üniversite öğrencisi katılmıştır. Veri toplama aracı olarak bilgi formu ile Gençtanırım (2010) tarafından geliştirilmiş “Riskli Davranış Ölçeği Üniversite Formu” kullanılmıştır. Çalışmada elde edilen veriler; SPSS programında sayı, yüzde ve aritmetik ortalama hesaplamaları ile ve t-testi, çoklu ve tek yönlü varyans analizi kullanılarak değerlendirilmiştir. Öğrencilerin yaklaşık yarısı erkek ve 20 yaş altıdır. %23,5’inin okul başarısı iyi, %26,2’si kötüdür. %54,3’ünün ailesinde sigara/alkol kullanımı bulunmamaktadır. Öğrencilerin riskli davranışlar ölçeği alt boyut puanları hesaplandığında antisosyal davranışlar 21,88±7,63, alkol kullanımı 19,37±8,80, sigara kullanımı 20,41±8,37, intihar eğilimi 30.26±8.93, beslenme alışkanlıkları 20,35±6,31, okul terki 10,48±3,55 ve madde kullanımı 17,80±8,87 puan olarak belirlenmiştir. Cinsiyete göre riskli davranışlar arasında farklılık saptanmamıştır. Turizm bölgesinde bulunan öğrencilerin riskli davranışlar ölçeği puanları benzer çalışmalara göre daha yüksektir. İntihar eğilimi, zararlı alışkanlıklar ve antisosyal davranışlar öne çıkan riskli davranışlardır. Riskli davranışlar ölçeği alt boyut puanları arasındaki korelasyon incelendiğinde ise antisosyal davranış ile alkol, madde ve sigara kullanımı arasında güçlü ve anlamlı korelasyonlar dikkati çekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of risk-taking behaviors in a tourism area of university students
2018
Yazar:  
Özet:

Risk behaviors are frequently observed until the university age. This identifying study is also aimed at studying risky behavior among university students in the tourism area. 545 students participated in the study in Muğla or Fethiye district. The data collection tool is the information form developed by the Youth (2010) with the "Risk Behavior Scale University Form" used. The data obtained in the study; SPSS program was evaluated by number, percentage and arithmetic average calculations and using t-test, multi-and one-way variance analysis. Approximately half of students are men and under 20 years of age. 23,5 percent of school success is good, and 26.2 percent is bad. 54.3 percent of the families do not smoke/alcohol. When the scale of risk behaviors of students is calculated, the low-dimensional points are determined as antisocial behaviors 21,88±7,63, alcohol use 19,37±8,80, smoking use 20,41±8,37, suicide tendency 30.26±8.93, eating habits 20,35±6,31, school leaving 10,48±3,55 and substance use 17,80±8,87 points. There is no difference between gender and risk behavior. The scale of risky behavior of students in the tourism area is higher than the scale of similar studies. Suicide tendency, harmful habits and anti-social behaviors are high-risk behaviors. When the correlation between the low-dimensional points of the scale of risk behavior is studied, strong and meaningful correlations between anti-social behavior and alcohol, drugs and smoking are observed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 6.047
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi