Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
Türkiye’de Hoşnutsuzluk Endeksinin Seçmen Tercihleri Üzerindeki Etkileri: 1960-2019 Arası Bir İnceleme
2021
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hoşnutsuzluk endeksi enflasyon oranı ve işsizlik oranının toplamından türetilmektedir. Bu parametrede bir artış meydana gelmesi, insanların ekonomik koşullarının kötüye gittiğini ve dolayısıyla gelecekteki beklentilerini kötüleştirdiğini işaret etmektedir. Çalışmanın amacı, Türkiye’deki seçmenlerin yöneticileri/iktidarları belirlerken enflasyon ve işsizlik oranlarından etkilendiğini veya etkilenmediğini belirlemektir. 1960 darbesi sonrası veriler hesaplanarak, Türkiye’de gerçekleşen genel seçim süreçlerinde seçmenlerin nasıl bir tercihte bulunduğu analiz edilmiştir. Diğer bir ifadeyle 1960-2019 yılları arasında enflasyon ve işsizlik verileri hesaplamaları ile sandık sonuçları incelenmiştir. Analiz sonucunda elde edilen bulgularda seçmen davranışının Türkiye’de 1980 öncesi ve sonrası dönemde farklılık gösterdiği görülmüştür. 1980 öncesi Türk seçmeninin sandıkta daha çok ideolojik ve siyasi istikrar odağında davranışı görülürken, 1980 sonrasında bu durum tersine dönmüş ve ekonomik faktörlerin seçmen davranışı üzerindeki etkilerinin ağırlıklı olarak gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of the Unhappiness Index on Electoral Preferences in Turkey: A Review Between 1960-2019
2021
Yazar:  
Özet:

The disadvantage index is derived from the inflation rate and the total unemployment rate. The increase in this parameter indicates that people’s economic conditions are deteriorating and thus worsen their future expectations. The aim of the study is to determine whether or not voters in Turkey are affected by inflation and unemployment rates when determining governments/power. By calculating the data after the 1960 coup, it was analyzed how the voters were preferred in the general election process in Turkey. In other words, inflation and unemployment data between the 1960s and 2019s were calculated and the results were studied. The results of the analysis found that the voter’s behavior in Turkey was different in the period before and after 1980. The behavior of the Turkish voter before 1980 is more focused on ideological and political stability in the box, while after 1980 this situation has turned the reverse and the economic factors have mostly impacted the voter behavior.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Hoşnutsuzluk endeksi; enflasyon oranı ve işsizlik oranının toplamından türetilmektedir. Bu parametrede bir artış meydana gelmesi, insanların ekonomik koşullarının kötüye gittiğini ve dolayısıyla gelecekteki beklentilerini kötüleştirdiğini işaret etmektedir. Çalışmanın amacı, Türkiye’deki seçmenlerin yöneticileri/iktidarları belirlerken enflasyon ve işsizlik oranlarından etkilendiğini veya etkilenmediğini belirlemektir. 1960 darbesi sonrası veriler hesaplanarak, Türkiye’de gerçekleşen genel seçim süreçlerinde seçmenlerin nasıl bir tercihte bulunduğu analiz edilmiştir. Diğer bir ifadeyle 1960-2019 yılları arasında enflasyon ve işsizlik verileri hesaplamaları ile sandık sonuçları incelenmiştir. Analiz sonucunda elde edilen bulgularda; seçmen davranışının Türkiye’de 1980 öncesi ve sonrası dönemde farklılık gösterdiği görülmüştür. 1980 öncesi Türk seçmeninin sandıkta daha çok ideolojik ve siyasi istikrar odağında davranışı görülürken, 1980 sonrasında bu durum tersine dönmüş ve ekonomik faktörlerin seçmen davranışı üzerindeki etkilerinin ağırlıklı olarak gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.532
2023 Impact/Etki : 0.278
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi