Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 578
 İndirme 102
 Sesli Dinleme 2
KURUMSAL MARKALAR AÇISINDAN KRİZ İLETİŞİMİNİN ÖNEMİ: PINAR KRİZİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kriz dönemlerinde hedef kitle ile etkili bir iletişim kurulamadığı ve kriz iyi yönetilmediği takdirde kurumsal markaya ilişkin olumsuz bir algı oluşmakta ve kurumun itibarı sarsılabilmektedir. Dolayısıyla krizlerin kurumsal markaya en az zarar verecek şekilde yönetilmesi büyük önem taşımaktadır. Bunun için de kriz anlarında kurumsal markaların hedef kitlesi ile hızlı bir şekilde iletişime geçerek onlara ikna edici ve bilgilendirici mesajlar göndermesi gerekmektedir.  Çalışma kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren “Pınar” markasının 2017 yılında yaşadığı itibar krizinde, markanın kriz iletişimini nasıl gerçekleştirdiğini tespit etmek amacıyla nitel araştırma yöntemlerinden bütüncül tek durum deseni kullanılmıştır. Krize Coombs’un itibarı onarma stratejileri açısından yaklaşılmıştır. Sonuç olarak kurum tarafından destekleme ve onarma yönlü bir yaklaşımın sergilendiği görülmüştür. Kurumun saldırgan ve suçlayıcı bir dilden uzak durarak yapıcı bir söylemle iletişimi yönettiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Importance of Crisis Communication From Corporate Marks: A PINAR Crisis Example
2019
Yazar:  
Özet:

In the period of crisis, if there is no effective communication with the target audience and the crisis is not well managed, a negative perception of the corporate brand is formed and the reputation of the institution can be stumbled. Therefore, it is very important to manage crises in a way that is the least harmful to the corporate brand. For this, in times of crisis, corporate brands need to communicate quickly with the target audience and send them convincing and informative messages.  In the framework of the study, in the reputation crisis of the brand "Pınar" operating in the food sector in 2017, a comprehensive one-situation model of quality research methods has been used to identify how the brand performed the crisis communication. The reputation of the Crisis Coombs is approaching in terms of repair strategies. As a result, it was shown a support and repair approach by the institution. It has been found that the institution manages communication with a constructive speech by staying away from an aggressive and guilty language.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.785
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi