Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 11
Drama Etkinliği ile Desteklenen 5E Öğretim Modelinin Fene Yönelik Tutuma Etkisi: Maddenin Tanecikli Yapısı ve Karışımlar
2019
Dergi:  
Fen Matematik Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, yapılandırmacı öğretim kuramı 5E öğretim modelinin “derinleştirme” aşamasında yapılacak olan drama etkinliklerinin, ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin fen ve teknoloji dersine yönelik tutumlarına olan etkisinin saptanması olarak belirlenmiştir. Fen eğitiminde özellikle soyut kavramların öğretimini zor olmasında dolayı ‘‘maddenin tanecikli yapısı ve karışımlar’’ kavramları seçilmiştir.  Araştırma 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında Ordu ilinin Ünye ilçesinde bulunan Fevzi Çakmak Ortaokulu 7. sınıfında okuyan 40 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmada deneysel yöntem kullanılmıştır. Kontrol (20 kişi) ve deney grubu (20) olmak üzere 2 grup oluşturulmuştur. Öğretim sırasında, kontrol grubuna MEB’in belirlediği plan ile klavuz kitabı takip edilmiş, deney grubuna ise 5E modelinin “derinleştirme” basamağına “drama” etkinlikleri eklenerek işlenmiştir. Araştırmada elde edilen nicel veriler, Nuhoğlu (2008) tarafından geliştirilen Fen ve Teknoloji Tutum Ölçeği, kontrol ve deney gruplarına ön-son test olarak uygulanarak SPSS 16.00 paket programı non-parametrik analiz yöntemi ile tespit edilmiştir. Araştırmada 7. sınıflara uygulanan FTTÖ ön test ve son testler karşılaştırıldığında kontrol grubunun tutum puanlarında anlamlı bir farklılık olmazken, deney grubunun tutum puanlarında anlamlı bir farklılık oluşmuştur. Bu durum drama etkinlikleriyle desteklenen derslerin, öğrencilerin fen bilimlerine yönelik tutumlarını artırmada etkili olduğu sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Olumlu yönde etkilemesi; özellikle soyut kavramların somutlaştırılması, bireysel deneyimler ile yaparak yaşayarak öğrenmesi ile öğrenci üzerinde özgüven duygusunu geliştirmesi, kendilerini ifade etmelerini sağlaması, yaratıcılığına ve sosyal becerilerine katkı sağlaması olarak ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Fen Matematik Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Fen Matematik Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimi Dergisi