Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 137
 İndirme 13
Cumhuriyet Öncesi Dönem Eğitim ve Öğretim Programlari ile İlgili Görüş ve Öneriler
2016
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

II. Meşrutiyet döneminden itibaren özellikle Cumhuriyetin ilanına kadar olan sürede eğitim ve öğretimle ilgili çok sayıda görüş ve önerilerin dile getirildiği görülmüştür. Bu görüş ve öneriler çeşitli boyutlarla ele alınıp incelenmiştir. Eğitimle ilgili olan bu boyutlardan birisini de eğitim ve öğretim programları teşkil etmiştir. Tarama yöntemi kullanılarak yapılan bu çalışmada 1908 ve 1923 yılları arasını kapsayan süreli yayınlarda eğitim ve öğretimle ilgili konular ele alınmıştır. Cumhuriyetin ilanından önce eğitim ve öğretim programları ile ilgili olarak çok sayıda eğitimci konunun önemine dikkat çekmişlerdir.  Bu çalışmada birçok eğitimcinin (Ahmet Ferit, Aka Mirza, Ali Reşat Bey, Bilal Bey, Doktor Sabri, Doktor Saim, Halil Fikret, Harun Er Reşit Hulusu Bey, İbrahim Alaattin, İsmail Hakkı, Mehmet Emin, Mehmet Rüştü, Muallim Cevdet, Muallim Halit, Muslihiddin Adil, Mustafa Rahmi, Münir Mazhar, Ethem Nejat, Nafi Atuf, Necmettin Sadak, Sadrettin Celal, Sati Bey, Selim Sırrı, Süleyman Şevket, Şakir Ahmet, Şevket Bey)’in eğitim ve öğretim programları hakkındaki görüş ve önerilerine yer verilmiştir. Ayrıca Tedrisat ve Muallimler Mecmuasında yer alan Medrese, Darülmuallimin-i aliye, Darülmuallimat, Rüştiye, Sultaniler, yeni hayat mektepleri, yabancı ve azınlık okulları eğitim programları ile imla ve kıraat, hesap- hendese, coğrafya, tarih, fen, gezi ve inceleme, çizgi dersleri, el işleri dersi, resim, eşya, beden eğitimi, musiki, felsefe, hıfzıssıhha, okul Müsamereleri (piyes, gezi, tiyatro) ders programları üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Opinions and Suggestions About Education and Training Programmes (curriculum) Before The Re-public Era. In Turkey
2016
Yazar:  
Özet:

From Constitutional Era II especially by the time of the proclamation of the republic, a large number of opinions and suggestions have been expressed regarding education and teaching. Those opinions and suggestions have been tackled and examined from different aspects. One of the aspects related to education has consisted of training and teaching program. In this study which was conducted by using scanning method, periodical publications comprising the year between 1908 and 1923, topics that are related to training and teaching were reviewed. Before the proclamation of the republic training and teaching program (curriculum), many educators drew attention to the importance of the topics. This study contains of a large number of educators’ opinions and suggestions on training and teaching program such as Ahmet Ferid, Aka Mirza, Ali Reşat Bey, Bilal Bey, Doktor Sabri, Doktor Saim,Halil Fikret ,Harun Er Reşid  Hulusu Bey, İbrahim Alaattin, İsmail Hakkı,  Mehmet Emin,  Mehmet Rüştü Muallim Cevdet, Muallim Halit, Muslihittin  Adil,  Mustafa Rahmi,  Münir Mazhar Ethem Nejat,  Nafi Atuf Necmettin Sadak, Sadrettin Celal, Sati Bey, Selim Sırrı, Süleyman Şevket,  Şakir Ahmet, Şevket Bey. Moreover, in this study, educational curriculum of the Journal of  Schooling and Teachers (Tedrisat ve Muallimler Mecmuasi) madrasah,  master school ( Darülmuallimin- i aliye) , mistress school (Darülmüallimat) , primary school (mektebi iktida-i) Ottoman junior high school (Rüşdiye), high school (Sultaniler), new life schools,  foreign and minority schools and syllabus of calculation and geometry, geographics, history, science, trip and observation, drawing lesson, craft lessons, art, article, physical education, music, philosophy, psychohygiene, school shows ( play, trip and drama) are emphasised.   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.798
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi