Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
ERZURUM KOŞULLARINDA AHŞAP VE STRAFOR KOVANLARDAKİ BALARISI (Apis meiüfera L.) KOLONİLERİNİN KIŞLATMA SONRASI SEZONDAKİ PERFORMANSLARININ KARŞILAŞTIRILMASI / THE COMPARISON OF THE SEASONAL PERFORMANCES OF HONEYBEE (Apis mellifera L.) COLONIES VVINTERED IN
1996
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET: Bu ar aştırma, ahşap ve sirafor kovanlarla içerde ve sundurma alımda kışlatılan kolonilerden ilkbahara canlı çıkabilenlerin kışlatma sonrası sezondaki performanslarını karşılaştırmak amacıyla uygulanmıştır. Araştırmada, 1991 ve 1992 yıllarında bahara cardı çıkabilen, Langstroth tipi ahşap kovanlarda 34 adet strafor kovanlarda 26 adet olmak üzere, toplam 60 adet balar ısı (Apis mellifera L.) kolonisi kullanılmış kolonilerin kışlatma sonrası sezonlardaki arılı ve yavrulu çerçeve sayıları, nektar akımı dönemi ağırlık kazançları ile bal verimleri incelenmiştir. Erken ilkbahar döneminde (nisan ayı başı) ahşap kovanlardaki kolonilerin ardı çerçeve miktarı ortalama 5.83±0.17adet, strafor kovanlardakilerin ortalama 4.95±0.20 adet iken; içerde kışlatılanlarm ortalama 5.78±adet ve sundurma altında kışlatılanlarm ortalama 4.99±0.19 adet olmuş ve kovan tipi ile kışlatma ortamına bağlı olarak elde edilen ortalamalar arasındaki fark önemli (P<0.05) bulunmuştur. Diğer taraftan, ahşap kovanlardaki kolonilerin nektar akımı dönemi ortalama ağırlık kazancı 423±2.7 kg ve ortalama bal verimi 13.3±1.1 kg iken; strafor kovanlardakilerin ortalama ağırlık kazancı 34.0±3.1 kg ve ortalama bal vermleri ise, 9.9± 1.3 olmuştur. Ağırlık kazancı ortalamalarının birbirinden farkı ile bal verimi ortalamalarının birbirinden farkı Önemli (P<0.05) bulunmuştur. THE COMPARISON OF THE SEASONAL PERFORMANCES OF HONEYBEE (Apis mellifera L.) COLONIES VVINTERED IN WOODEN AND STYROFOAM HIVES IN ERZURUM CONDİTİONS   SUMMARY: This study was conducted to investigate the seasonal performance of honeybee, Apis mellifera L., colonies kepi in modern versus styrofoam hives and over-wintered indoor and under a shed in a cftmüie in Turkey. A total of 60 colonies H'ere used in the experimenl; 34 of the colonies were mntered in modern hives and the rest of them were mntered in styrofoam hives in 1991 and 1992. The number of frames of bees and brood, the average weighi gains during honey jlow and honey yields of the over-wimered coiomes were examineü. The average number of frames of bees kept in wooden hives and styrofoam hives were 5.83+0.17 and 4.95±0.20 respecnvely at the beginning of April. On the other hand there were 5.78±0.18 frames of bees colonie.\ wirıtered indoor and 4.99±0.19 frames of bees wintered under a shed. The differences in the number frames regarding hive materiai and wintering siıes were signifıcant (P<0.05). The average weight gain during honey flow and the average honey yield were found to be 42.3±2.7 kg and 13.3±l.î kg in wooden hives; whereas 34.0±3.1 kg and 9.9±1.3 kg in styrofoam hives respectively. The differences of weight gains and of honey yields bettveen wooden and styrofoam hives were also signifıcant (

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.194
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi