Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 24
 İndirme 2
Girişimcilik Eğitimlerinin Girişimcilik Motivasyonuna Katkısı: Üç Boyutta Tek Yönlü Varyans Analizi
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Bu çalışmanın amacı rastgele seçilen 1000 kişinin cinsiyet, çalışma durumu ve mali durumu dikkate alınarak, belirlenen kişilere 5 sene boyunca girişimcilik eğitimleri verildikten sonra girişimcilik motivasyonu ve girişimci davranışlarında olumlu bir değişim olup olmadığı gözlemlemektir. Yöntem – Çalışmada ilişkiyi test etmek amacıyla, Türkiye’de OECD ve EUROSTAT tarafından 2008 yılında uygulanmaya başlayan Girişimcilik Göstergeleri Programı (GGP) veri setinin 2008- 2016 yılları arasındaki verileri SPSS 18.0 istatistik analiz programı Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA) ile analiz edilmiştir. Nicel araştırma yöntemi kullanılan çalışmada, tek gruplu "ön test-son test" tipi "ön deneysel" araştırma tasarımı uygulanmıştır. Bulgular – Çalışmada girişimcilik eğitimi ile girişimcilik motivasyonunun ilişkisini etkilediği düşünülen üç alt değişken; cinsiyet, çalışma durumu ve mali durum arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu gözlenmiştir. Çalışma bulguları, cinsiyet baz alındığında kadınların erkeklere kıyasla, eğitimden sonra daha çok girişimde bulunduğunu göstermiştir. Çalışma durumu göz önüne alındığında ise, çalışanların çalışmayanlara kıyasla eğitimden sonra daha az girişim yaptığı görülmektedir. Bulgular aynı zamanda, mali durumu çok iyi olan bireylerin ise mali durumu kötü olanlara kıyasla eğitimden sonra, daha az girişim yaptığını ve mali durumu iyi olanların ise mali durumu kötü olanlara göre eğitimden sonra daha fazla girişim yaptığını göstermektedir. Tartışma – Özetle çalışmada, girişimcilik eğitimin bütün değişkenler (cinsiyet, çalışma durumu, mali durum) göz önüne alındığında büyük çoğunlukla girişimde bulunmaya olumlu katkısı olduğu sonucuna varılmaktadır. Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA) sonucunda, girişimcilik eğitimlerinin girişimcilik motivasyonu sağlamada önemini vurgulayan dikkate değer bulgulara ulaşıldığı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The contribution of entrepreneurial training to entrepreneurial motivation: one-way variance analysis in three dimensions
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to observe whether there is a positive change in entrepreneurial motivation and entrepreneurial behavior after 5 years of entrepreneurial training, taking into account the gender, work status and financial status of 1000 randomly selected people. Method - In order to test the relationship in the study, the data set between 2008 and 2016 of the Entrepreneurship Indicator Program (GGP) which began to be implemented by the OECD and EUROSTAT in Turkey in 2008 was analyzed with the SPSS 18.0 statistical analysis program Single-Sight Variant Analysis (ANOVA). In the study used the Nicel research method, a single-group "pre-test-final test" type "pre-experimental" research design was applied. The findings - The study observed that there were three subvariants that were considered to affect the relationship between entrepreneurial education and entrepreneurial motivation; a statistically meaningful relationship between gender, working status and financial status. Study findings have shown that women are more attempted after education when they are based on gender than men. If the work situation is taken into account, it is seen that employees make less effort after training compared to those who do not work. The findings also show that individuals who have a very good financial status have less initiatives after education compared to those who have a bad financial status, and those who have a good financial status have more initiatives after education compared to those who have a bad financial status. Discussions - In the summary study, entrepreneurship education, taking into account all variables (gender, employment, financial situation), has a majority of its positive contribution to the entrepreneurship. The One Direction Variance Analysis (ANOVA) is believed to have achieved considerable findings that emphasize the importance of entrepreneurial training in providing entrepreneurial motivation.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 10.112
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi