Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
The attitude of Japanese newspapers in narrating disaster events: Appraisal in critical discourse study
2021
Dergi:  
Studies in English Language and Education
Yazar:  
Özet:

During the event of disasters, news media are considered as the most visible of all parties involved in the response and rehabilitation. News media frame disaster events in certain attitudes, which then significantly resonates with the magnitude of the disaster. This research aims at investigating the attitude of the Japanese newspaper in narrating disaster events. Using the descriptive qualitative method, this study adopts the appraisal theory (Martin & White, 2005) to embed and reveal appraisal in attitude features. The data were taken from three Japanese online newspapers reporting disaster events from 2019 to early 2020 with a total number of 100 articles. The findings show that of all attitudinal features, judgement is found as the most frequent source, followed by appreciation, and affect. It reveals newspapers’ tendency to emphasize the attitude and to construe the evaluation toward the events or phenomena rather than revealing the feelings or emotions experienced by the emoter(s). Interestingly, the distribution of the attitudinal implies the attitude of Japanese newspapers on reporting disaster which is highly emphasized on admiring, criticizing, praise, and condemning disaster events. It is also found that the negative features are slightly higher than the positive ones, but to refer to the phenomena rather than the victims. This lexical strategy proves that Japanese newspapers play the role in mainstreaming disaster management policy which focuses on the reconstruction and rehabilitation after disaster events. 

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Studies in English Language and Education

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 370
Atıf : 349
2023 Impact/Etki : 0.188
Studies in English Language and Education