Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
GÜMÜŞHANE İLİNİN EĞİTİM COĞRAFYASI
2005
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Dünyada yaşam mücadelesi veren toplumların, tarih sahnesinden silinmemeleri, onların varlıklarını ilelebet devam ettirebilmeleri, her şeyden önce o toplumun nüfus miktarına ve kalitesi başta olmak üzere, nüfusun yapısına bağlıdır. Nüfus miktarı, Dünya milletleri arasında sürdürülen amansız, yaşam mücadelesinde küçümsenmeyecek bir ağırlığa sahiptir. Bu itibarla, ülkemiz nüfusu ile ilgili çeşitli konuları; nüfusun gelişmesi, nüfusun alansal dağılışı, nüfus hareketleri, nüfusun yaş ve cinsiyete göre dağılımı, kır ve şehir nüfusu, eğitim durumu gibi hususları incelemek büyük önem arz eder. Nüfusun eğitim durumu ile, çoğu kez okuryazar olan ve olmayan nüfus anlaşılmaktadır. Gerçekten de, bir nüfus kitlesinde, okuma çağı nüfusun eğitim düzeyi konusunda temel sorun olmasına karşın, ülkedeki okullaşma oranı, okul çağı nüfusun eğitim kademeleri arası öğrenci akışı, okul- öğretmen-öğrenci sayısı dengesi ve benzerleri ile, ülke nüfusunun; ilk, orta ve yüksek öğretim bitirenlerinin, birbirine ve ülke nüfusuna oranları gibi kriterler de dikkate alınmalıdır. Bu sorunlar ve benzerlerinin her biri, aslında çok ayrıntılı inceleme konuları olabilecek, başlıca eğitim sorunlarımız arasındadır. Sonuç olarak, bu düşüncelerden hareketle; Gümüşhane ilinin eğitim durumunu aksettirecek göstergelerden bazıları üzerinde durularak, İl nüfusunun eğitim coğrafyası ortaya konulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2005
Yazar:  
2005
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.048
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences