Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 14
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Ve Değerlendirme Merkezi Tarafından Hazırlanan 6. Ve 7. Sınıf Matematik Dersi Ortak Yazılı Sınav Sorularının Madde Türlerine Ve Yenilenmiş Bloom Taksonomisine Göre Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Ege Bilimsel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan 6. ve 7. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınav sorularının madde türlerine ve Yenilenmiş Bloom Taksonomisine göre değerlendirilmesidir. Bu araştırmada, doküman analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın verilerini, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı birinci ve ikinci dönemi ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi matematik dersi için hazırlanan ve aynı dönemlerde uygulanan sınav soruları oluşturmaktadır. Araştırmada, matematik dersine ait toplam 195 sınav sorusunun madde türlerine ve Yenilenmiş Bloom Taksonomisi’ne göre incelemesi yapılmıştır. Elde edilen verilere göre 6. Sınıf matematik yazılı sorularının % 2,88’inin doğru-yanlış, % 37,5’inin kısa cevaplı, %59,62’sinin çoktan seçmeli madde türlerinden oluştuğu ayrıca eşleştirmeli ve açık uçlu madde türlerinden ise hiç soru sorulmadığı tespit edilmiştir. Yenilenmiş Bloom taksonomisine göre ise soruların %9,62’sinin hatırlama, %33,65’inin anlama, %44,23’ünün uygulama, %8,65’inin çözümleme, %3,85’inin değerlendirme boyutunda hazırlandığı, yaratma boyutuna yönelik ise hiç soru sorulmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca 7. Sınıf matematik yazılı sorularının %45,05’inin kısa cevaplı, % 54,95’inin çoktan seçmeli madde türlerinden oluştuğu; açık uçlu, eşleştirmeli ve doğru-yanlış madde türlerinden ise hiç soru sorulmadığı görülmüştür. Yenilenmiş Bloom Taksonomisine göre ise sorularının %2,20’sinin hatırlama, %43,95’inin anlama, %51,65’inin uygulama, %2,20’sinin çözümleme boyutunda hazırlandığı, değerlendirme ve yaratma boyutlarında ise hiç soru sorulmadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ege Bilimsel Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   other

Ege Bilimsel Araştırmalar Dergisi