Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 19
TÜRKİYE’DEKİ YAZ OKULU UYGULAMALARINA ELEŞTİREL BİR BAKIŞ
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Üniversitelerin, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin zamanla ihtiyaçları doğrultusunda bir takım değişiklikler veya yenilikler yapılmaktadır. Yaz okulu uygulaması da bu yeniliklerden biridir. Yaz okulu uygulaması, daha çok okulu uzatma endişesi yaşayan öğrencilerin yoğun istekleri üzerine çıkmış bir uygulamadır. Bu çalışmada yaz okulu uygulamasının, öğretime dayalı bir uygulama olmadığı, daha çok ders geçmeye yönelik bir uygulama olduğu üzerinde durulmuştur. Yapılan araştırmalarda bu konu üzerine yurt dışında ve ülkemizde sınırlı sayıda araştırma yapıldığı görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, yaz okulu uygulamasının, avantajlarını ve dezavantajlarını araştırmaktır. Araştırmanın evrenini 2013-14, 2014-15, 2015-16 ve 2016-2017 öğretim yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesinin çeşitli bölümlerinde öğrenim görmüş ve farklı Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde yaz okulu eğitimine katılmış öğrenciler arasından 76 öğrencinin almış olduğu 154 dersin ve Dokuz Eylül Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören ve kendi üniversitesinde yaz okulu eğitimine katılmış öğrenciler arasından 20 öğrencinin almış olduğu 60 dersin sonuçları ve 41 öğrencinin görüşleri oluşturmaktadır. Araştırmada öğrencilerin normal dönemde, derslerden elde ettikleri başarı ile yaz okulundan elde ettikleri başarı karşılaştırılmıştır. Bunun sonucu olarak çoğu öğrencilerin normal dönemdeki derslerden elde ettikleri başarı ile yaz okulundan elde ettikleri başarı arasında çok büyük farklar olduğu görülmüştür. Araştırmaya katılan öğrencilerin sadece %11.21’i yaz okulunda tekrar başarısız olmuştur. Bu bulgulara bakıldığında normal dönemde derslerden başarısız olan öğrencilerin aynı derslerden yaz okulunda yüksek başarılar göstermeleri, yaz okulu uygulamasına eleştirel (şüpheli) bakışı kaçınılmaz kılmıştır. Bu sonuçlar bize, aslında yaz okulunda öğrenmeye değil ders geçmeye yönelik bir öğretim ortaya konulduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
520/520

Journal of Social and Humanities Sciences Research