Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 11
ELAZIĞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KURUM HEKİMLİĞİ POLİKLİNİĞİNE BAŞVURAN POLİSLERDE OBEZİTE SIKLIĞI*
2004
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Obezite son yıllarda hızla artan ciddi ve kronik bir hastalıktır. Bu çalışma özgün bir grup olan polislerde obezite sıklığının saptanması amacıyla yapıldı. Tanımlayıcı-kesitsel tipte olan bu çalışmada; Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kurum Hekimliği polikliniğine herhangi bir nedenle başvuran 199 polisin boy ve kiloları ölçülerek bazı tanımlayıcı sorular içeren bir anket uygulandı. Obezitenin değerlendirilmesinde beden kitle indeksi (BKİ) kullanıldı. BKİ ≥30 kg/m2 olanlar obez, 25.0-29.9 kg/m2 olanlar fazla kilolu, 18.5-24.9 kg/m2 olanlar normal, <18.5kg/m2 olanlar zayıf olarak değerlendirildi. Araştırma kapsamına alınan kişilerin %15.6’sı kadın, %84.4’ü erkek olup; yaş ortalamaları 33.1±5.8, ortalama görev süreleri 9.7±3.7 yıl idi. Ortalama; ağırlık 80.6±11.6 kg, boy 175.1±5.5 cm, BKİ 26.1±3.4 kg/m2 olarak saptandı. Araştırma kapsamına alınanların %13.1’i obez olup, obezlerin tümü erkekti. Polislerin %51.8’inin fazla kilolu olduğu saptandı. Erkeklerin %54.8’i, kadınların ise %35.5’i fazla kiloluydu (P<0.05). Erkeklerde, görev süresi 5 yıldan fazla olanlarda, 30 yaş ve üzerinde olanlarda BKİ ortalaması daha yüksekti (P<0.05). Araştırma kapsamına alınan polislerde fazla kilolu ve obez olma oranları yüksektir. Bu araştırma tüm polisleri yansıtmasa da obezite açısından özgün bir grupta uyarıcı nitelik taşımaktadır. Mesleki olarak daima aktif olan bu gruba, özellikle de erkek polislere yönelik obezite eğitimi ve gerektiğinde tedavi programları yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 2.181
2023 Impact/Etki : 0.048
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi