Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Pamuğun (Gossypium hirsutum l.) Erken Uygulanan Chlormequat Chloride’e Tepkisi
2021
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pamukta mepiquat chloride (MC) ve chlormequat chloride (CCC) gibi bitki büyüme düzenleyicileri vejetatif ve generative büyüme arasındaki dengeyi oluşturmak için kullanılmaktadır. Bu çalışmada chlormequat chloride (CCC)’in farklı uygulama zamanları ve dozlarının mepiquat chloride (MC) ve control ile karşılaştırılması amaçlanmıştır. T1 (CCC’nin 3 uygulaması), T2 (MC’nin 2 uygulaması), T3 (40 ml da-1 CCC), T4 (50 ml da-1 CCC), T5 (60 ml da-1 CCC), T6 (70 ml da-1 CCC) ve kontrol ile birlikte 7 uygulama 4 tekerrürlü Tesadüf Blokları Deneme Deseninde karşılaştırılmıştır. Kütlü pamuk verimi, bitkide koza sayısı, koza ağırlığı, bitki boyu, erkencilik, çırçır randımanı, lif inceliği, tohum özgül ağırlığı, kozada tohum sayısı, tohum hacmi ve koza lif verimi yönünden uygulamalar arası farklılıklar önemli bulunmuştur. Sonuçta, ekimden sonraki 90. ve 110. günler arasında CCC’nin 70 ml da-1 dozunun verim, erkencilik ve lif kalite özellikleri yönünden en üstün değerler taşıdığı saptanmıştır. Erken dönemde uygulanan CCC uygulamasının verimin lif bileşenlerinden daha çok tohum bileşenlerini etkilediği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Response To Early Treatment Of Chlormequat Chloride In Cotton (gossypium Hirsutum L.)
2021
Yazar:  
Özet:

Plant growth regulators such as mepiquat chloride (MC) and chlormequat chloride (CCC) are used to establish the balance between the vegetative and generative growth in cotton. This study was conducted to compare the different doses and application time of CCC with MC and un-treatment (control). The seven treatments including control (non-treatment), T1 (three sprays of chlormequat chloride), T2 (two sprays of mepiquat chloride), T3 (0.4 L ha-1 CCC), T4 (0.5 L ha-1 CCC), T5 (0.6 L ha-1 CCC) and T6 (0.7 L ha-1 CCC) were laid out in Randomized Complete Block Design with four replications. The differences among treatments were found to be significant for seed cotton yield (SCY), the number of bolls per plant (N/B), boll weight (BW), plant height (PH), earliness, ginning out-turn (GOT), fiber fineness (FF), specific seed weight (SWt/S), the number seeds per boll (S/B), single seed volume (V/S) and lint yield per boll (LY/B). Finally, a single application of CCC @ 0.7 L ha-1 at the stage of DAS 90-110 days recorded optimum yield, earliness and fiber characteristics. The effects of early CCC on seed were more important than fiber characteristics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 1.997
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi