Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
Aspergillus sclerotıorum’dan Elde Edilen Biyoaktif Bileşiklerin Antimikrobiyal ve Antibiyofilm Aktivitelerinin Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, topraktan izole edilen funguslardan antimikrobiyal bileşiklerin taranmasını ve bu bileşiklerin antibiyofilm aktivitelerinin değerlendirilmesini kapsamaktadır. Antimikrobiyal ve antibiyofilm özellikteki bileşiklere sahip izolat, moleküler olarak karakterize edilmiş ve Aspergillus sclerotiorum olarak tanılanmıştır. A. sclerotiorum maya pepton glikoz (YPG) besiyerinde geliştirilmiş ve ekstrasellüler besiyeri 1:1 oranında etil asetat ile ekstrakte edilmiştir. Ekstraksiyon ürünü ince tabaka kromotografisi (TLC, silica gel 60 HF254) ile karakterize edilmiş ve 5 bant elde edilmiştir. Gram pozitif (Staphylococcus aureus ATCC 25923, metisiline dirençli S. aureus (MRSA), Enterococcus faecalis ATCC 29212) ve Gram negatif (Escherichia coli ATCC 25922, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853) bakterilere karşı agar difüzyon ve TLC kapama deneyleri yapılmıştır. Rf değeri 0.42 olan bantın antimikrobiyal aktivite gösterdiği bulunmuştur. Bu bant TLC plaktan geri kazanılarak, minimum inhibitör konsantrasyonu (MIC) belirleme ve kristal viyole testi ile S. aureus ve MRSA’ ya karşı antibiyofilm aktivitesi değerlendirilmiştir. Bu sonuçlar, topraktan izole edilen fungus, A. sclerotiorum'un antimikrobiyal ve antibiyofilm bileşikleri için potansiyel bir kaynak olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Evaluation Of Antimicrobial and Antibiofilm Activity Of Bioactive Compounds Obtained From Aspergillus Sclerotiorum
2019
Yazar:  
Özet:

This study was concerned with the screening of antimicrobial products from fungi collected from soil and evalution of their antibiofilm activity. The isolate having antimicrobial and antibiofilm compounds was characterized by the molecular methods and identified as Aspergillus sclerotiorum. A. sclerotiorum was grown in yeast peptone glucose (YPG) medium and extracellular medium was extraction by 1:1 ethyl acetate. Crude extraction characterized through thin layer chromatography (TLC) on silica gel 60 HF254 and was detected five bands. Agar diffusion and TLC overlay assays were done against Gram-positive (Staphylococcus aureus ATCC 25923, meticilin resistance S. aureus (MRSA) and Enterococcus faecalis ATCC 29212) and Gram-negative bacteria (Escherichia coli ATCC 25922 and Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853). The most dense band (Rf:0.42) showed the best inhibition zone on TLC overlay. The results showed that the most dense band can potential source for antimicrobial compound. After the most dense band in silica gel was scraped and dissolved ethyl acetate for minimum inhibitory concentration (MIC) determination and crystal violet assay against S. aureus and MRSA. These results indicate that fungi, A. sclerotiorum, isolated from soil was potential source for antimicrobial and antibiofilm compounds.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.123
Atıf : 4.134
Quarter
Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı
Q2
13/33

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q2
41/135

Mühendislik Temel Alanı
Q2
28/114

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q3
36/73

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi