Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
SAİT FAİK ABASIYANIK’IN “MESERRET OTELİ” HİKÂYESİNDE BELİRSİZLİK ALANLARI VE BOŞLUKLARI DOLDURMAK
2022
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Edebî metinler okurun hayal dünyasında yeniden inşa edilmesi nedeniyle bilgi verici eserlerden farklılaşmaktadır. Yazarın metin içerisinde oluşturduğu belirsizlik alanları ve boşluklar, okuru etkin kılan bir okuma sürecine izin vermektedir. Bu belirsizlik alanlarının çokluğu nispetinde okurun zihninde tamamlayabileceği geniş alanların yaratılması aynı zamanda metni zenginleştiren bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Roman İngarden, Wolfgang Iser’in felsefî açıdan yorumladıkları bu husus çalışmamızın çıkış noktasını oluşturmaktadır. Ayrıca Peter Mendelsund’ın okuma eyleminde okurun zihinde metni tamamlama çabası üzerine yazdıkları ve Elaine Scarry’nin edebî metni okurken hayal edilen üzerine söyledikleri de çalışmamızda yer almaktadır. Sait Faik Abasıyanık, Türk hikâyeciliğinde önemli bir isimdir. Onun hikâyelerinin zamana karşı direncinin arka planında bu belirsizlik ve boşluklar önemli bir özellik arz etmektedir. Sait Faik Abasıyanık’ın “Meserret Oteli” hikâyesi bir örneklem olarak metin içerisinde yer alan ve yazar tarafından okura bırakılan belirsizlik alanlarını göstermesi açısından hayli dikkat çekicidir. Çalışmamızda Sait Faik Abasıyanık’ın “Meserret Oteli” adlı eserinde muğlak olarak okurun muhayyilesine bırakılan bu alanları tespit etmek ve metni zenginleştirme noktasında katkılarını ortaya çıkarmak hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 86
2023 Impact/Etki : 0.038
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi