Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Manyetik Kaçak Akı İşaret Gürültüsü İçin Dalgacık Dönüşümü ve Tekrarlı Gauss Filtreleme Yöntemlerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Manyetik kaçak akı yöntemi, ferromanyetik özellikteki materyallerde oluşan çatlak, delik, korozyon gibi kusurları algılama amaçlı kullanılan tahribatsız test yöntemlerinden biridir. Manyetik akı sensörlerinden alınan işaretler test edilen materyal yapısında oluşan kusurları tanımlamakla birlikte gürültü bileşenlerini de içermektedir. Gürültü miktarı ve niteliği ise test sistemi ve materyal yapısına göre farklılıklar göstermektedir. Uygun olmayan bir filtreleme işlemi sonucunda, kusurları temsil eden işaretler, gürültü içerisinde kaybolmakta veya bozularak anlamını kaybetmektedir. Bu çalışmada manyetik kaçak akı yöntemi ile alınan işaretler üzerinde dalgacık dönüşümü ve tekrarlı gauss filtreleme yöntemlerinin etkinliği incelenmektedir. Manyetik kaçak akı işaretlerini üretmek amacıyla, ANSYS Maxwell benzetim ortamında manyetik test sistemleri tasarlanmıştır. Test materyali olarak, üzerinde farklı büyüklükte 3 yapay kusur bulunan bir çelik plaka kullanılmıştır. Manyetik sistemden alınan işaretler üzerinde, ayrık dalgacık dönüşümü ve tekrarlı Gauss fitreleri uygulanmıştır. Filtrelenen işaretler üzerinde oluşan işaret bozulmaları ve simetri bozukluğu ele alınarak incelenmiştir. Deney sonuçlarına göre, manyetik kaçak akı işaretleri üzerinde, tekrarlı Gauss fitresinin dalgacık dönüşümü yöntemlerinden daha başarılı sonuçlar ürettiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Magnetic Fluid Signal Noise Wave Conversion and Reviews of Repeated Gauss Filtering Methods
2021
Yazar:  
Özet:

The magnetic fluid flow method is one of the non-destructive testing methods used for the purpose of detection of defects such as fractures, hole, corrosion formed in materials with ferromanyetic characteristics. Signs taken from magnetic flow sensors identify the defects in the material structure tested, but also contain noise components. The amount and nature of noise differ according to the test system and the material structure. As a result of an inappropriate filtration process, the signals that represent the defects, disappear or lose meaning in the noise. This study examines the effectiveness of wave conversion and repeated gauss filtration methods on the signs received by the magnetic fluid flow method. In order to produce magnetic fluid signals, ANSYS Maxwell has designed magnetic test systems in the comparison environment. As a test material, a steel plate with 3 artificial defects of different sizes was used. On the signs taken from the magnetic system, separate wave conversion and repeated Gauss fitrages were applied. Signal disorders and symmetrical disorders on the filtered signs have been studied by addressing. According to the results of the experiment, on magnetic fluid flow signs, the repeated Gauss fitrage produces more successful results than the wave transformation methods.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences