Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 7
 İndirme 6
Suyun insan sağlığı için önemi ve su kirliliği
2005
Dergi:  
Antropoloji
Yazar:  
Özet:

Ya^mın ortaya çıkıp devam edebilmesi içm su, hava, ı$ık ve toprak zorunlu çcMcsel kofullardandır. Bunlardan birinin bile olmaması ya$amı olanaksız hale getirir. Bu nedenle zorunlu eevncscl koşullardan herhangi birinin kalitesinde meydana gelecek derişme yapmı da etkiler. Yaşamın devamı bunlann niteliğine ve çevrede bulunmasına bajjıdır. Zorunlu çevTesel koşullardan olan su. inhanın yeryUzûndc gOrüldiı^ andan Sanayi DevTimi'nin başlangıcı olan 18. y'Uzyılın son çeyreğine kadar, insan aktiviteu sonucu belirli oranda kirlen&e bile dojtanın kendi çcvnmiylc tcmizlct)dig.ırxien henyen hemen bir sorun oluşturmamıştır. Sanayi *In>deevnrimi başlayarak özellikle 19î0’li yıllann başından ıtıboren su kirlenmesi lûm dünyanın ortak sorunlanndan biri haline gelmiştir. Günümüzde ortalama her }S yılda dünya nüfusunun bir kal daha artması, fosil yakıtların, su. hava ve toprağın bilinçsiz kullanımı, ormanların tahribi, nükleer atık tehlikesi gibi etmenler yaşamın sürdürülmesinde sorunlar yaratmakladır. Bu sorunların *5400 yıl sonra giderek artacağı, hatta intan lûrOnûn yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kali^ğı öne sûrtJlrnekledır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Antropoloji

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 919
2023 Impact/Etki : 0.188
Antropoloji