Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
SAMSU ’DA ÖRTÜ ALTI HIYAR YETİŞTİRİCİLİĞİ DE Ö EMLİ ZARARLI AKAR TÜRÜ Tetranychus cinnabarinus Boisduval (ACARİ A: TETRA YCHİDAE)’U MÜCADELESİ DE PREDATÖR AKAR Phytoseiulus persimilis Athias-Henriot (ACARİ A: PHYTOSEİİDAE)’İ ETKİ LİĞİ
2009
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Samsun’da, sera hıyarlarında, Phytoseiulus persimilis Athias- Henriot’in üç farklı salım oranı (1:10, 1:20, 1:30)’nın Tetranychus cinnabarinus Boisduval (Acarina: Phytoseiidae: Tetranychidae) yoğunluğu üzerindeki etkinliği çalışılmıştır. Tesadüf parselleri deneme desenine göre yapılan araştırmada ilaçlı ve ilaçsız kontrol ile birlikte toplam beş uygulama parseli düzenlenmiştir. İlaçlı kontrol parselinde tetronik asit türevi, lipid sentezi engelleyici yeni bir akarisit olan spirodiclofen (Envidor SC 240) 240 g l-1 kullanılmıştır. En düşük T. cinnabarinus yoğunluğu 2004 yılında 1:10 salım oranında oluşmuş ve bunu ilaçlı, 1:20, 1:30 ve ilaçsız kontrol parselleri takip etmişken, 2005 yılında en düşük yoğunluk 1:10 salım oranında oluşmuş fakat bunu 1:20, ilaçlı, 1:30 ve ilaçsız kontrol parselleri takip etmiştir. Çalışma sonuçları, avcı: av oranı 1:10 olacak şekilde yapılan P. persimilis salımı ile T. cinnabarinus’un kontrol edilebildiği, ancak 1:30 oranında yapılan salım ile yeterli kontrolün sağlanamayacağını göstermiştir. Çalışmada T. cinnabarinus ve P. persimilis’in en yüksek yoğunluklarına temmuzağustos döneminde ulaştıkları da belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.308
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi