Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 11
 Sesli Dinleme 4
COVID-19 SALGINI EŞİTLEYİCİ BİR DENEYİM MİYDİ?: SALGIN SÜRECİNDE DEZAVANTAJLI/SAVUNMASIZ GRUPLAR, DAMGALANMA VE EŞİTSİZLİKLER
2022
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

COVID-19 salgınının sağlıkla ilintili, ekonomik, politik, sosyal, kültürel ve psikolojik etkilerinin tüm toplumsal gruplar için eşit deneyimler yaratmadığı argümanından hareket eden bu çalışma, mevcut literatür ve güncel veriler doğrultusunda salgın sürecinin hangi gruplarda damgalanma ve eşitsizlikleri beraberinde getirdiğini ve bu damgalanma ve eşitsizliklerin farklı parametrelerle kesişen boyutlarını irdelemektedir. Çalışma kapsamında ulaşılan sonuçlara göre, salgın sürecindeki belirsizlik, kaygılar, öngörülemezlik, neden bulma ve açıklama saikleriyle ‘başlatıcıların, bulaştırıcıların, sorumluların’ işaret edilmesi damgalama sürecini ortaya çıkarmış; ayrımcı ve dışlayıcı söylem ve eylemlere yol açmıştır. Salgın dinamikleri ve kısıtlamalara dayanan salgın uygulamaları bazı etnik ve ırksal gruplar, yaşlılar, göçmenler, yoksullar, belirli sektörlerde çalışanlar, işsizler, kronik hastalığa sahip olanlar, kadınlar, dijital teknolojilere erişim ve kullanım becerisinden yoksun olanlar gibi özellikle dezavantajlılığa daha açık gruplar aleyhine hem virüsten etkilenme bakımından hem de istihdam, eğitim, sağlık, sosyal koruma alanlarında karşılaşılan sorunlarla ülke içi, ülkeler arası ve bölgesel eşitsizlikleri genişletmiş ve arttırmıştır. Diğer yandan tüm olumsuz sonuçlarına rağmen salgın dönemi, bireylerden küresel organizasyonlara kadar yardımlaşma, işbirliği ve sosyal destek faaliyetlerini içeren kolektif insani çabaları çoğaltmış; çok boyutlu sorunlar ve eşitsizliklerle mücadelede toplumsal dayanışmanın potansiyel gücünü göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.686
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi