Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Dünyada ve Türkiye'de COVID-19: Epidemiyolojik Veriler
2020
Dergi:  
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi
Yazar:  
Özet:

2019 yeni koronavirüs (SARS-CoV-2), Aralık 2019'un sonunda Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni bir insan koronavirüsüdür. Salgın Çin ve diğer Asya ülkelerinden başlayarak Avrupa, Avustralya ve Kuzey Amerika'ya yayılmıştır. Şu anda 211 ülkede 41.771.932 vaka bildirilmiş olup, toplam 1.138.780 ölüme yol açmıştır. Koronavirüs hastalığı (COVID-19), SARS-CoV-2 enfeksiyonu ile ilişkili klinik sendromdur; bulgular hafif bir üst solunum yolu hastalığından şiddetli interstisyel pnömoniye ve akut solunum sıkıntısı sendromuna (ARDS) kadar değişebilir. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalar genellikle enfeksiyon zincirini oluşturan faktörler çerçevesinde ele alınır. Bu çalışmada epidemiyoloji ile ilgili temel kavramlar, COVID-19 hastalığının etkeni, bulaşma yolları, risk grupları, dünyadaki ve Türkiye’deki seyri, enfeksiyon zincirini kırabilmek için yapılması gerekenler tartışılmıştır. Çalışmada kullanılan veriler Sağlık Bakanlığının COVID-19 ile ilgili resmi sitesinden (http://covid19.saglik.gov.tr) ve Our World in Data sitesinin web sayfasından (https://ourworldindata.org/coronavirus/) elde edilmiştir. Bu çalışmanın yapıldığı tarih olan 23 Ekim 2020 verileri incelendiğinde, dünya genelinde toplam vakaların en yüksek görüldüğü ülkeler sıralamasına ilk 3 sırada Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Brezilya yer almaktadır. Türkiye ise toplam vaka sayısı yönünden 17. sırada yer almaktadır. Sonuç olarak, COVID-19'un ortaya çıkışı ciddi bir küresel halk sağlığı sorunudur. Aşı geliştirme sürecinin yavaş bir süreç olduğu ve halk sağlığı müdahalelerinin bir bileşeni haline gelene kadar bir yıl kadar bir zaman geçmesi gerekeceğini göz önüne alındığında salgının geleceğinin bulaşmanın azaltılmasına bağlı olacağı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 in the World and Turkey: Epidemiological Data
2020
Yazar:  
Özet:

The 2019 novel coronavirus (SARS-CoV-2) is a new human coronavirus that emerged in Wuhan, China at the end of December 2019. The epidemic began in China and other Asian countries and spread to Europe, Australia and North America. Currently, 41,771,932 cases have been in 211 countries, causing a total of 1,138,780 deaths. Coronavirus disease (COVID-19) is the clinical syndrome associated with SARS-CoV-2 infection of which the clinical spectrum may vary from mild upper respiratory tract disease to severe interstitial pneumonia and acute respiratory distress syndrome (ARDS). Studies on infectious diseases are generally addressed within the context of factors forming the infection chain. In this study, basic epidemiological concepts, infectious agent of COVID-19, transmission routes, risk groups, the course in the world and in Turkey and what to do to break the chain of infection are discussed. Data were obtained from the official website of the Ministry of Health (http://covid19.saglik.gov.tr) and Our World in Data website (https://ourworldindata.org/coronavirus/). Based on the data obtained on the study date, 23 October 2020, the top 3 countries with the highest number of cases worldwide are the United States, India and Brazil. Turkey ranks 17th. In conclusion, the emergence of COVID-19 is a serious global public health problem. Considering that the development of the vaccine is a slow process and it will take up to a year before it becomes a component of public health interventions, the future of the epidemic may be stated to depend on the reduction of transmission.

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 In The World and In Turkey: Epidemiologic Data
2020
Yazar:  
Özet:

The 2019 novel coronavirus (SARS-CoV-2) is a new human coronavirus that emerged in Wuhan, China at the end of December 2019. The epidemic started in China and other Asian countries and spread to Europe, Australia and North America. Currently, 41,771,932 cases have been reported in 211 countries, causing a total of 1,138,780 deaths. Coronavirus disease (COVID-19) is the clinical syndrome associated with SARS-CoV-2 infection of which the clinical spectrum may vary from mild upper respiratory tract disease to severe interstitial pneumonia and acute respiratory distress syndrome (ARDS). Studies on infectious diseases are generally addressed within the context of factors forming the infection chain. In this study, basic epidemiologic concepts, infectious agent of COVID-19, transmission routes, risk groups, the course in the world and in Turkey and what to do to break the chain of infection are discussed. Data were obtained from the official web site of Ministry of Health (http://covid19.saglik.gov.tr) and Our World in Data website (https://ourworldindata.org/coronavirus/). Based on the data obtained on the study date, 23 October 2020, the top 3 countries with the highest number of cases worldwide are the United States, India and Brazil. Turkey ranks the 17th. In conclusion, the emergence of COVID-19 is a serious global public health problem. Considering that the vaccine development is a slow process and it will take up to one year before it becomes a component of public health interventions, the future of the epidemic may be stated to depend on the reduction of transmission.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Arşiv Kaynak Tarama Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 2.862
2023 Impact/Etki : 0.048
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi