Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ (1939-1945) TÜRK SİYASETİNİN KÖŞE YAZILARI ÜZERİNDEN İNŞASI: CUMHURİYET GAZETESİ ÖRNEĞİ
2012
Dergi:  
Humanities Sciences
Yazar:  
DOI:  
10.12739/
Özet:

İkinci Dünya Savaşı Dönemi Türkiye’sinde basın siyasi iktidarın yoğun denetimi altında kalmış, mebus gazeteciler, hukuki düzenlemeler hatta talimatlar yolu ile taraf devletlere karşı denge siyasetinin aracı haline getirilmiştir. Öte yandan mihver ve ittifak devletleri ise kimi zaman kendi taraflarında savaşa girmeye ikna etmek, kimi zaman da propaganda yapma ve yaptırma amacı ile basın üzerinde yoğun baskı uygulamışlardır. Atatürk’ün kurdurduğu bir gazete olarak, ölümünün hemen ertesinde lider değişiminin ve patlak veren savaşın etkisinin en yoğun hissedildiği Cumhuriyet Gazetesi ise farklı görüşler taşıyan yazarlara sahip dönemin en yüksek tirajlı gazetelerinden biridir. Bu noktada araştırmanın amacı, İkinci Dünya Savaşı Türkiye’sinde iktidarın iç siyasetle ilgili olarak “olumsuz yorum yapılmaması talimatıâ€�na; dış siyasetle ilgili olarak ise uluslararası ilişkilerde yürüttüğü “Denge Siyasetiâ€�ne ilişkin gazetecilerin/köşe yazarlarının yaklaşımlarının keşfedilmesidir. Bu

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Humanities Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.257
Atıf : 483
Humanities Sciences