Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
Betonda Agrega İle Yer Değiştirilen Atık Döküm Kumunun Sertleşmiş Betonun Kimyasal ve Mineralojik Yapısına ve Mekanik Dayanımına Olan Etkisi
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, atık ve artık olarak ortaya çıkan malzemelerin yeniden kullanımı ve geri dönüşümü konusunda yoğun olarak çalışılmaktadır. Bu çalışmalarda atıklardan yeni ürünler elde edilmesi veya bunların katkı maddesi olarak kullanılması amaçlanmaktadır. Atıkların yeniden kullanımı veya geri dönüşümü sınırlı olan doğal kaynakların kullanımını azaltarak, doğanın tahrip edilmesini önlemekte, üretimde verimliliği artırmakta ve atık depolanması sonucu oluşacak çevre problemlerini en aza indirmektedir. Bu çalışma ile önemli bir çevresel sorun olan atık döküm kumu için yeni bir değerlendirme alanı araştırılabileceği gibi, beton üretimi sırasında kullanılan agreganın kullanımı da azaltılacağı için bu agregaların temini sırasında meydana gelen doğal kaynakların tahribatının da azaltılması hedeflenmiştir. Bu amaçla, atık döküm kumu önemli bir yapı malzemesi olan beton içerisinde değerlendirilmesi çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu atıklar %5, %10 ve %20 oranlarında beton içerisindeki agrega ile yer değiştirilerek betonun SEM-EDS, FTIR (Fourier Transform Infrared) spektrofotometresi, Termogravimetrik analiz (TGA), X-ışınları difraktometresi (XRD) ve basınç dayanımı analizleri gerçekleştirilmiştir. Bu analizler ile atık döküm kumu katkısı kullanımına bağlı olarak beton bünyesinde meydana gelen kimyasal ve mineralojik değişimler tespit edilerek bu değişimlerin basınç dayanımı ile olan ilişkisi ortaya koyulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste Waste
2023
Yazar:  
Özet:

Today, the work is intensively done on the reuse and recycling of waste and material that is now emerging. These studies are aimed at obtaining new products from waste or using them as additives. The recycling or recycling of waste, by reducing the use of limited natural resources, prevents the destruction of nature, increases the efficiency in production and minimizes the environmental problems arising from waste storage. This study is aimed at reducing the damage of natural resources occurring during the supply of these aggregates as it is possible to investigate a new assessment area for the waste casting sand, which is a major environmental problem, as the use of the aggregate used during concrete production will also be reduced. For this purpose, the evaluation work in concrete, which is an important building material, was carried out. These waste were replaced by the agrega in concrete at a rate of 5, 10% and 20%, with concrete SEM-EDS, FTIR (Fourier Transform Infrared) spectrophotometry, Thermogravimetric Analysis (TGA), X-ray difraktometry (XRD) and pressure resistance analyses. These analyses have revealed the relationship between the chemical and mineral changes that occur within the concrete depending on the use of waste casting sand contribution and the pressure resistance of these changes.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.676
Atıf : 3.328
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q2
64/135

Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi