Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 10
Pres Kalıplama Yöntemi Kullanılarak Şeker Pancarı Küspesi/LDPE Kompozitlerin Üretilmesi ve Bazı Özelliklerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı: Bu çalışmada, üretilen şeker pancarı küspesi/LDPE kompozitlerin fiziksel ve mekanik özellikleri üzerine lignoselülozik dolgu maddesi ve uyumlaştırıcı ajan miktarının etkisi araştırılmıştır. Materyal ve yöntem: Kompozitlerin fiziksel (yoğunluk ve su alma analizleri) ve mekanik (çekme direnci, çekmede elastikiyet modülü, kopmada uzama, eğilme direnci, eğilmede elastikiyet modülü ve darbe direnci) özellikleri üzerine dolgu maddesi ve uyumlaştırıcı ajan miktarının etkisi incelenmiştir. Temel sonuçlar: Elde edilen sonuçlara göre, şeker pancarı küspesi miktarındaki artışlar yoğunluk, çekmede elastikiyet modülü, eğilme direnci ve eğilmede elastikiyet modülü değerlerini artırmıştır. Çekme direnci, kopmada uzama ve darbe direnci şeker pancarı küspesi oranının artması ile azalmıştır. Uyumlaştırıcı ajan MAPE miktarının artması ise kopmada uzama ve darbe direnci hariç genel olarak kompozitlerin özelliklerini iyileştirmiştir. Araştırma vurguları: Şeker pancarı küspesinin odun plastik kompozit üretiminde alternatif bir lignoselülozik dolgu maddesi olarak kullanılabileceği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Production Of Sugar Beet Pulp/ldpe Composites Using Compression Molding Method and Investigation Of Some Properties
2021
Yazar:  
Özet:

Aim of study: In this study, the effect of lignocellulosic filler and coupling agent amount on the physical and mechanical properties of produced sugar beet pulp/LDPE composites were researched. Material and methods: Wood-plastic composites were produced using compression molding method. The effect of lignocellulosic filler and coupling agent (maleic anhydride grafted polyethylene) amount on the physical (density and water uptake analyses) and mechanical (tensile strength, tensile modulus, elongation at break, flexural strength, flexural modulus, and impact strength) properties of composites were investigated. Main results: According to the obtained results, the rise in the amount of SBP were increased the density, tensile modulus, flexural strength, and flexural modulus while decreasing tensile strength, elongation at break, and impact strength of the resulting composites. Generally, the increase of coupling agent (MAPE) amount improved the composites properties except for impact strength and elongation at break. Highlights: Sugar beet pulp (SBP) can be successfully used as an alternative lignocellulosic filler in the wood plastic composite production.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.482
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi