Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
İstanbul İlinde Hava Kalitesi İzleme ve Yönetimi için WebGIS Tabanlı Hava Kalite GeoPortalı Tasarımı
2020
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada İstanbul ili için WebCBS tabanlı Hava Kalite Geoportalı (HKG) tasarımını içermektedir. Sistem, havada bulunan PM10, SO2, NOX, NO, NO2 CO konsantrasyonlarını ve bununla birlikte meteorolojik parametrelerin de (sıcaklık, nem, rüzgâr hızı ve rüzgar yönü) ölçüm istasyonları bazında saatlik olarak online şekilde görülebilmesini sağlamaktadır. HKG sistemi Open Geospatial Consortium (OGC) web servislerini kullanarak hava kalite haritalarının sunumunu, indirilmesini ve sorgulanmasını sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Ayrıca WMS-T web servis standardının da sisteme entegre edilmesi ile birlikte belirli bir zamana ait haritalara ulaşma ve sorgulama mümkün olabilecektir. Böylelikle istenilen zamana ait hava kalitesi verileri masaüstü CBS yazılımlarında kullanılabilecek yada web sayfasında görüntülenebilecektir. HKG sistemi openlayers ve Geoserver entegrasyonu ile oluşturtulmuş olup MySQL veritabanı yönetim sistemi ve hem sunucu hem de istemci taraflı kodların yazılması için HTML, PHP ve JavaScript kodlarını içermektedir. GeoPortal ara yüzü kullanıcı odaklı olarak ve verilerle etkileşim içerisinde bulunulabilecek şekilde tasarlanmıştır. Uygulama aynı zamanda saatlik hava kalitesi verisini raster (Tiff, Bmp, and Jpeg) ve vektör (ShapeFile, GML, Json and CSV) formatta indirmeye olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Development Of A Webgis Based Air Quality Geoportal For Monitoring and Managing Air Quality In Istanbul
2020
Yazar:  
Özet:

This study describes the development of an Air Quality GeoPortal (AQG) via a Web-based Geographic Information System (WebGIS) in Istanbul in Turkey. The system has been developed for online use to present the concentrations of PM10, SO2, NOX, NO, NO2 CO, as well as meteorological data (temperature, humidity, wind speed and direction) based on hourly data from each air quality monitoring station. A prototype system is providing the viewing, querying and downloading of up-to-date air quality maps on web pages via a Web Based GIS system based on Open Geospatial Consortium (OGC) web services. Furthermore, the integration of a Web Map Service-Time (WMS-T) with air quality data allows users to access previous data and related maps by specifying a time value on a web page. Thus, it is possible to download air quality parameters in desktop GIS systems and web pages in map format for a desired time interval. The system architecture is based on open source software integration including GeoServer and OpenLayers functions, MySQL database for data management, with HTML, JavaScript and PHP as programming languages in both the server and client scripting. Furthermore, the user interfaces are programmed to provide user-data interaction via web. The application includes the facility to download air quality data on an hourly basis raster (Tiff, Bmp, and Jpeg) and vector (ShapeFile, GML, Json and CSV) format.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.540
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi