Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 24
Birleştirilmiş Elektromekanik Sonlu Elemanlar Yöntemi ile Güç Transformatörünün Termal Alan Analizi
2019
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Transformatör tasarımına başlamadan önce, sıcaklık dağılımının ve termal sınırların bilinmesi doğru bir tasarım için büyük önem teşkil etmektedir. İzin verilen termal sınırların üzerindeki sıcaklık, transformatör bileşenlerinde ciddi hasara neden olabilmektedir. Bu çalışmada, termal alan analizi için bir model sunulmuştur. Bu sayede, transformatörün aktif kısımlarında meydana gelen ısıdan ortamın sıcaklığına kadar tüm koşullar esas alınarak birleştirilmiş elektromekanik Sonlu Elemanlar Yöntemi (SEY) tekniğine dayanan ANSYS@Maxwell ve ANSYS@Mechanical birleşimi simülasyon yazılımı ile üç fazlı bir transformatörün sıcaklık dağılımı ve termal alan analizi gerçekleştirilmiştir. Önerilen modeli doğrulamak için nominal değeri 15 MVA 33/11 kV olan bir transformatör seçilmiştir. Simülasyondan elde edilen değerler deneysel değerlerle karşılaştırılarak model ve sonuçlar doğrulanmıştır. Tasarlanan model sayesinde, transformatörün nüvesinde ve sargılarında meydana gelen sıcaklık dağılımı ve transformatörün sıcaklığı ölçülemeyen bölgelerindeki spesifik noktaların sıcaklığı belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Thermal Field Analysis of Power Transformers With Combined Electromechanical End Elements Method
2019
Yazar:  
Özet:

Before starting the design of the transformator, the knowledge of temperature distribution and thermal limits is of great importance for a proper design. The temperature above the permitted thermal limits can cause serious damage to the transformator components. In this study, a model for thermal field analysis was presented. Thus, the combination simulation software ANSYS@Maxwell and ANSYS@Mechanical, based on the combined electromechanical end-elements method (SEY) technology, based on all conditions from the heat that occurs in the active parts of the transformator to the temperature of the environment, and the thermal field analysis of a three-phase transformator has been carried out. A transformator with a nominal value of 15 MVA 33/11 kV is selected to verify the recommended model. The values obtained from the simulation have been verified by comparing the models and results with the experimental values. Thanks to the designed model, the temperature distribution occurring in the transformator's nucleus and shells and the temperature of the specific points in the areas where the transformator's temperature is not measured has been determined.

Anahtar Kelimeler:

Thermal Analysis Of Power Transformer By Combined Electromechanical Finite Element Method
2019
Yazar:  
Özet:

Before starting the transformer design, knowing the temperature distribution and the thermal limits are of great importance for a correct design. The temperature above the permissible thermal limits may cause serious damage to the transformer components. In this study, a model for thermal field analysis is presented. In this way, temperature distribution and thermal field analysis of a three-phase transformer were performed by ANSYS@Maxwell and ANSYS@Mechanical combination simulation software based on the combined electromechanical Finite Element Method (FEM) technique based on all conditions ranging from the heat occurring in the active parts of the transformer to the temperature of the environment. To verify the proposed model, a transformer with a nominal value of 15 MVA of 33/11 kV was selected. The values ​​obtained from the simulation were compared with the experimental values ​​and the models and results were confirmed. Thanks to the designed model, the temperature distribution in the core and the windings of the transformer and the temperature of the specific points in the undetectable areas of the transformer temperature were determined.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.128
2023 Impact/Etki : 0.011
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q4
130/135

Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi