Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City
2004
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET: Bu çalışma Erzurum ili kent merkezinde Atatürk Üniversitesine bağlı yaklaşık 350 da’lık bir alanın botanik bahçesi olabilirliğini değerlendirmek amacı ile 2001-2002 yılarında sürdürülmüştür. Araştırma alanı coğrafik yapısı nedeniyle dünyanın sayılı, ülkemizin ise başlıca yüksek rakımlı kentsel yerleşim alanlarından birinde yer almaktadır. Çalışmanın başlangıcında, araştırma alanının iklimsel, jeolojik, jeomorfolojik, edafik ve vejetatif yandan analizi yapılmıştır. Coğrafik özellikler ve araştırma alanı yakın çevresinin vejetasyon yapısı, oluşturulacak botanik bahçesinin dominant bir şekilde alpin karakter göstermesi gerektiğini göstermiştir. Daha sonra mevcut alan bir botanik bahçesinden beklenen bilimsel araştırmalar ve egzotik bitkilerin sergilenmesine olanak sağlayacak şekilde planlanmıştır. Son olarak uygulamaya yönelik alan kullanım planlaması yapılmış ve çözüm önerilerine yer verilmiştir. Anahtar kelimeler: Botanik bahçesi, Arboretum, Peyzaj Planlama, Alpin Bitki, Ex-situ Koruma A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City   ABSTRACT: This study was carried out during 2001-2002 years to evaluate on area, which is next to Atatürk Üniversity and about 350 da, whether it can be a botanic garden or not. Research area is one of the settlement Regions which is marked due to it’s geographic structure in worldwide and pose high-altitude ın our country. In the beginning of research, area of research has been examined for climatic, geological, geomorphological, edafic and vejatative aspects. Vejetation structure of research area environments indicated that botanic garden must pose alphin charecter. Available area has been scheduled for the aim of scientific investigations and displaying of egzotic plants. Using of area has been planned for application, and suggestions for solution has been presented in the end of research. Key Words: Botanical Garden, Arboretum, Landscape Planning, Alpine Plant, Ex-situ protection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.197
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi