Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 20
TANZİMAT DEVRİ PERİYODİKLERİ VE DERGİCİLİK
2009
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Özet:

Tanzimat dergileri dönemin önemli yayın organlarıdır. Bu dergilerde dönemin aydınları ve siyaset adamları “edebiyatçı-yazar” görevini üstlenmişlerdir. Süreli yayınlar öncelikle “gazete” ve “mecmua” her zaman doğru isimlerle nitelendirilmez ve zaman zaman birbirlerinin özelliklerini ve görevlerini yüklenirler. Bizde mecmualar batılılaşma cereyanı ile başlamıştır. Batı ile olan ilişkiler arttıkça mecmua ve gazeteler görevleri ve muhtevaları itibariyle yavaş yavaş birbirinden ayrılırlar. Gündelik siyaseti gazeteler takip eder, edebî fennî bilgiler mecmualar tarafından halka sunulur. Tanzimat Döneminde çıkarılan dergilerin isimleri dergilerin hedef ve rollerini açıklayıcı mahiyettedir Hazîne-i Fünûn, Mazbutatü’l-Fünûn, Mecmua-i Fünûn… İsimlere fen kelimesi eklenerek bu dergilerin rolü simgeleştirilmiştir. Bu dönemde sırf edebiyattan bahseden edebî mecmualar yoktur.Yalnız Diyojen dergisi mizahî bir dergidir.. Bu dergilerde Avrupa medeniyetinin üstünlüğünü teşkil eden teknik ve fen yeniliklerine ait makalelere yeni icat ve keşiflere dair ayrı ayrı bölümler bulunmaktadır. Bu dergilerde, Türk edebiyatının birçok ünlü isimleri yer almaktadır. Namık Kemal, ùinasi, Abdülhalim Memduh, Ali Ferruh, Abdülhak Hâmid, Münif Paşa, Ebuzziyâ Tevfik gibi birçok sanatçı bu dergilerde yerlerini alırlar

Anahtar Kelimeler:

Tanzimat Era Periodicals and Magazines
2009
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Türkiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 575
Atıf : 1.065
2023 Impact/Etki : 0.03
Gazi Türkiyat