Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 38
 İndirme 10
ETİK FİNANS MI İSLAMİ, İSLAMİ FİNANS MI ETİK
2021
Dergi:  
Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Etik finans kavramının tarihi finansın tarihi kadar eskidir. Toplumsal dinamikler bireylerin birbirleri ile finansal ilişkilerinde ahlâki olması için baskı yapmıştır. Bu dinamikler içinde dinin rolü büyüktür. 20. yüzyılda daha çetrefil hale gelen finans enstrümanları etik finansman kavramının daha çok gündeme gelmesine sebep olmuştur. Son yüzyılın ikinci yarısından sonra, sanayi devriminin insan unsurunu hiçe sayan çalışma biçimi yerini insan odaklı, çevre ve doğaya saygılı, sosyal refah ve adaletin daha çok konuşulduğu bir sürece bırakmış, finans dünyasında etik eksikliği ve etik olmayan uygulamalar gerek akademik gerekse iş dünyasının konusu haline gelmiştir. Bu çalışmada, etik kavramı ve etik finans kavramı açıklanmaya çalışılmış, etik finansın altında yatan dinamikler ortaya konulmaya çalışılmıştır. İslami finansın sürdürülebilir kalkınma yatırımları, inanç temelli ve sosyal sorumlu yatırımlar olarak şekillenen etik finansın her boyutunu kapsadığı, etik finans kavramının bütün tanımlarını içerdiği, İslami finansın etik finansı kapsayan ve hatta onu aşan, etik finans içinde bir kategori olmaktan ziyade bizatihi kendisi olduğu anlatılmaya çalışılmıştır. Çalışmada, etik ve etik finans kavramları açıklanmaya çalışılmış, akabinde İslami finans, tarihçesi ve temel dayanakları ile anlatılmış ve etik ve İslami finansın ortak noktaları ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Ethics Finance or Islamic, Islamic Finance or Ethics
2021
Yazar:  
Özet:

The history of the concept of ethical finance is as old as the history of finance. Social dynamics pressured individuals to be moral in their financial relations with one another. Religion plays an important role in these dynamics. Financial instruments, which became more complicated in the 20th century, has brought the concept of ethical financing more fore. After the second half of the last century, the way of working which ignored the human element of the industrial revolution so far has been replaced by a human-oriented, environment and nature friendly process where social welfare and justice are spoken more, where the lack of ethics and unethical practices in the financial world have become the subject of both academic and business world. In this study, I have tried to explain the concept of ethics and ethical finance while revealing the dynamics underlying it. I have tried to explain that Islamic finance covers every dimension of ethical finance such as sustainable development investments, faith-based and socially responsible investments, Islamic finance was explained with its history and basic foundations, and the common points of ethics and Islamic finance were revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 268
Atıf : 616
Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi