Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 5
COMBINED APPLICATION PROPOSAL OF VALUE STREAM MAPPING (VSM) AND METHODS TIME MEASUREMENT UNIVERSAL ANALYSIS SYSTEM (MTM-UAS) METHODS IN TEXTILE INDUSTRY
2020
Dergi:  
Endüstri Mühendisliği
Yazar:  
Özet:

Günümüz tekstil dünyasındaki yüksek müşteri beklentileri nedeniyle şirketler hayatta kalabilmek için büyük çabalar sarf etmektedirler. Müşteriler her zaman en iyi kaliteyi, en uygun fiyatı ve en hızlı teslim süresini bekler. Bu makalede, tekstil endüstrisi üretim prosesinde değer akış haritalama metodu ve MTM-UAS (Methods Time Measurement Universal Analysis System) metodu birlikte kullanılmıştır. Müşterilere en iyi hizmeti sunmak için geliştirilen yalın üretim sistemi, hem süreçteki israfları elimine etmeyi hem de ürünün tasarım aşamasından teslimat aşamasına kadar geçen süreyi en aza indirmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma kapsamında, yalın üretim araçlarından biri olan değer akışı haritalama yöntemi ile proses akışındaki katma değerli olmayan faaliyetlerin ortadan kaldırılmasıyla teslim süresi azaltılmıştır. İyi düzenlenmiş standart prosedürlerin istenen sürdürülebilirliğini sağlamak için bu çalışmada MTM-UAS metodolojisinin kullanılması tercih edilir. İnsan vücudu hareketlerini standart hale getirmek için MTM-UAS yardımıyla optimum bir operasyonel prosedür yeniden yaratılır. Çalışma sonucunda, tekstil endüstrisinde değer akışı haritalama aracı ve MTM-UAS kullanılarak üretim termin süresi kısalmış, katma değerli faaliyetler sırasında iyileşme gözlenmiş, gerçek vücut hareketleri standartlaştırılmış, gereksiz ve ekstra hareketler ortadan kaldırılmıştır. Sonuç olarak termin süresinin% 60 oranında azaldığı ve katma değeri olmayan faaliyetlerin süresinin % 60 oranında iyileştirildiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Due to high customer expectations in textile world, companies make great efforts in order to survive. Customers always expect best quality, best price and fastest service time. In this article, the method of VSM (Value Stream Mapping) was used together with MTM-UAS (Methods Time Measurement Universal Analysis System) in the production process of the textile industry. The lean manufacturing system, which is developed to provide optimal service to customers, aims both to eliminate wastes in the process and to reduce the time to minimum including time between delivering and the product design stage. Within the scope of this study, the duration of lead time is reduced by eliminating non value added activities in the flow of process with value stream mapping method which is one of the lean manufacturing tools. In order to accomplish requested sustainability of well-disposed standard procedures, it is preferred to use MTM-UAS methodology in this study. An optimal operational procedure is recreated with the aid of MTM-UAS to standardize human body movements. In consequence of the study, production lead time was reduced, recovery at duration of value-added activities were observed, actual body movements were standardized and unnecessary and extra movements were eliminated by using value stream mapping tool and MTM-UAS in textile industry. As a result, it is observed that production lead time was reduced at the rate of %60 and also, duration of non-value-added activities was improved at the rate of 60%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Endüstri Mühendisliği

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 170
Atıf : 406
2023 Impact/Etki : 0.339
Endüstri Mühendisliği