Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Türkiye’nin GSYİH Büyümesinin Karışık Veri Örnekleme MIDAS Yöntemi ile Öngörüsü
2020
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla GSYİH , belli bir zaman aralığında belli sınırlar içindeki bir ekonomide üretilen nihai mal ve hizmetlerin tamamının parasal değerini ifade etmekte ve uzun yıllardır iktisat literatüründe üzerinde çalışılan ve öngörüsü modellenmeye çalışılan makroekonomik göstergelerin başında gelmektedir. Bu çalışmanın amacı; 2006.Ç1 – 2018.Ç3 dönemi aralığında Türkiye’nin GSYİH büyümesinin, aylık vergi gelirleri kullanılarak, Karışık Veri Örnekleme MIDAS yaklaşımı ile öngörülmesidir. MIDAS metodolojisi, geleneksel regresyon yaklaşımında bir zorunluluk olan bağımlı ve bağımsız değişkenlerin aynı frekansa sahip olma gerekliliğini ortadan kaldırarak farklı frekans verilerini aynı model içinde kullanmaya olanak sağlamaktadır. Bu amaçla çalışmada toplulaştırılmış regresyon modeli ve alternatif MIDAS modelleri tahmin edilerek, öngörüler yapılmıştır. Tahmin edilen öngörü modellerinin performansları incelendiğinde, MIDAS modellerinden PGM-Almon modelinin Türkiye ekonomisi için GSYİH büyümesinin öngörüsünde daha iyi sonuçlar verdiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Forecasting Turkey’s Gdp Growth With Mixed Data Sampling Midas Method
2020
Yazar:  
Özet:

Referring to the monetary value of the final goods and services produced in an economy within a country’s borders in a certain period, Gross Domestic Product GDP , is one of the macroeconomic indicators that have been studied and its forecast to be modeled in the economics literature for many years. This study aims to forecast Turkey's GDP growth, using monthly tax revenues, in the period of 2006.Q1 - 2018.Q3 with Mixed Data Sampling MIDAS approach. The MIDAS methodology, eliminating the need to have the same frequency of dependent and independent variables which is a must in the traditional regression approach, allows the use of different frequency data in the same model. For this purpose, the aggregated-regression model and alternative MIDAS models were estimated and their forecasts were performed. Considering the performance of forecast models, it seems that among the MIDAS models the PGM-Almon model provides better results in forecasting GDP growth of Turkey's economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.458
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi