Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Alzheimer Hastalığını Hafif Bilişsel Bozukluktan Ayırmak İçin Basit Bir MRI-Tabanlı Görsel Kılavuz
2023
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada manyetik rezonans görüntülemede (MRI) hipokampus uzunluğunun görsel olarak değerlendirilmesi yoluyla hafif bilişsel bozukluk (HBB) ile Alzheimer hastalığı (AH) arasında ayrım yapmayı amaçladık. Gereç ve Yöntemler: HBB ve AH tanısı alan hastalar hastane bilgi yönetim sisteminden geriye dönük olarak tarandı. Hipokampus yüksekliğinde azalma olup olmaması ile hipokampal atrofinin tanımlanması MRI ile değerlendirildi. Hipokampusta yükseklik kaybı olan hastalar klinik araştırmacı tarafından AH olarak sınıflandırıldı ve hastaların tanıları sistem üzerinden daha sonra kontrol edildi. Bulgular: Çalışmaya AH (n=14) ve HBB (n=42) olan toplam 56 hasta dahil edildi. AH hastalarında HBB hastalarından anlamlı olarak daha fazla hipokampal atrofi vardı (χ2=6.222, SD=1, p=0.013). Sonuç: HBB ve AH arasındaki ayırıcı tanı kompleks bir konudur. MRI’a basit bir bakış, klinik rutinde hekime kısa bir fikir verebilir.

Anahtar Kelimeler:

A Simple Mri-based Visual Guide To Differentiate Alzheimer’s Disease From Mild Cognitive İmpairment
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: To distinguish between mild cognitive impairment (MCI) and Alzheimer’s disease (AD) by visual assessment of the length of the hippocampus in magnetic resonance imaging (MRI). Material and Methods: Consecutive patients diagnosed with MCI and AD were retrospectively searched on the Hospital Information Management Systems. MRI was rated for hippocampal atrophy defining with and without loss of hippocampal length. Patients with loss of hippocampal height were classified as having AD by the clinical investigator, and the diagnosis of the patients was checked on the system. Results: A total of 56 memory clinic patients with AD (n=14) and MCI (n=42) were included in the study. AD patients had significantly more hippocampal atrophy than MCI patients (χ2=6.222, df=0.13, p=0.013). Conclusion: There is a complex issue in the differential diagnosis between MCI and AD. A simple glace to the MRI may give a brief opinion to the physician in the clinic routine

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 180
2023 Impact/Etki : 0.005
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi