Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
Farklı Su Düzeyi Ve Gübre Uygulamalarının Nova Mandarininde verim ve Pomolojik Özellikler Üzerine Etkileri
2010
Dergi:  
International Journal of Agricultural and Natural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, farklı gübre konuları ve sulama düzeylerinin Nova Mandarininde verim ve pomolojik özelliklere etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada iki farklı gübre konusu (G1 : NPK ve G2 NPK+Ca(NO3 )2 ) ve 5 farklı sulama düzeyi esas alınmıştır. Sulama düzeylerinin oluşturulmasında pan buharlaşma kabı kullanılmış ve konulara buharlaşmanın %25 (S25), %50 (S50), %75 (S75), %100 (S100) ve %125 (S125) oranında sulama suyu uygulanmıştır. Tanık konular (S0 ) sadece yağışla sulanmıştır. Araştırma sonuçları bölgenin iklim ve toprak koşulları dikkate alındığında mandarinin sulama suyu gereksiniminin yaklaşık 800 mm seviyesinde olduğunu göstermiştir. Hasat döneminde elde edilen verim değerleri gübre konuları(p<0.05), sulama düzeyleri (p<0.001) ve gübre konuları*sulama düzeyi interaksiyonlarından etkilenmiştir (p<0.01). En fazla verim G1 konusunda S75, G2 konusunda S100 sulama düzeylerinde gerçekleşmiştir. Pomolojik özellikler gübre konusundan çok sulama düzeylerinden etkilenmiştir. Sulama düzeyleri meyve ağırlığı, meyve eni, meyve boyu, usare, posa, asit, SÇKM/asit oranı ve çekirdek sayısı değerlerine değişik düzeylerde istatistiksel anlamda önemli farklılıklar oluşturmuştur. Varyans analiz sonuçları, sadece meyvelerin ağırlık ve en değerlerinin farklı gübre konularından etkilendiğini göstermiştir. Ölçülen diğer pomolojik özellikler irdelendiğinde meyve ağırlıklarının %12.0, posa miktarının %5.0, SÇKM (suda çözünebilir kuru madde miktarı) değerinin %4.0, SÇKM/ asit oranının %5.0 ve meyve çekirdeği sayısının %11.5 oranında G1 konusunda daha yüksek olduğu saptanmıştır. Aynı zamanda usare miktarı %5.5 oranında G1 konusunda daha yüksek ölçülmüştür. Meyve eni ve meyve boyları ise G2 konusunda sırasıyla %3.6 ve %3.5 oranında yüksek bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Agricultural and Natural Sciences