Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Elektro Eğirme Yöntemiyle Üretilen PAN:Kenevir Saplı Nanoliflerin İncelenmesi
2022
Dergi:  
International Journal of Pure and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, voltaj, substrat-iğne uzaklığı ve biriktirme süresi gibi parametreler değiştirilerek elektro-eğirme yöntemi kullanılarak kenevir sapı (kenevir) nanolifleri üretilmiştir. Kenevir saplarının nano boyutlu parçacıkları, bilyalı öğütme tekniği ile mekanik olarak üretilmiştir. Bilyalı öğütme ile elde edilen toz kenevir sapı poliakrilonitril (PAN) polimerinde N,N-dimetilformamid (DMF) çözeltisi ile hazırlanmıştır. Elde edilen kenevir nanoliflerinin optik, morfolojik ve kimyasal bağlanma özellikleri sırasıyla Ultraviyole-Görünür-Yakın kızılötesi (UV-Vis-NIR) spektroskopisi, Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) ve Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) spektroskopisi kullanılarak analiz edilmiştir. PAN polimerli kenevir sapı nanoliflerin çapları 30 ila birkaç yüz nanometre arasında değişmektedir. PAN'ın absorpsiyon spektrumu: Kenevir sapları UV'den kızılötesi bölgeye kadar çizildi. Enerji bant aralığı değeri, Tauc-plotting denklemleri kullanılarak 3.5 eV olarak hesaplanmıştır. PAN: Kenevir sapları, UV ve görünür bölgelerde kızılötesi bölgeye göre daha fazla foton emmiştir. Üretilen kenevir nanoliflerinin termal dayanıklılığını belirlemek için 800 oC'ye kadar olan sıcaklıklar için Termogravimetrik Analiz (TGA) yapılmıştır. TGA ölçümleri, hem PAN hem de Kenevir sapı nanoliflerinin 300 oC civarındaki ilk keskin düşüşten sonra kademeli olarak ağırlık kaybetmeye devam ettiğini ve 800 oC'de neredeyse tamamen parçalandığını ortaya çıkardı.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Pan:hemp Stems Nanofibers Produced By Electrospinning Method
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the hemp stem (cannabis) nanofibers have been produced employing the electrospinning method by changing parameters including voltage, and deposition time. The nanosized particles of hemp stems have been mechanically produced by ball milling technique. The powder hemp stem obtained by ball-milling have been prepared in polyacrylonitrile (PAN) polymer with N, N-dimethylformamide (DMF) solution. The optical, morphological and chemical bonding properties of the obtained hemp nanofibers have been analysed employing Ultraviolet-Visible-Near infrared (UV-Vis-NIR) spectroscopy, Scanning Electron Microscopy (SEM) and Fourier Transform Infra-Red (FTIR) spectroscopy, respectively. The diameters of hemp stems nanofibers with PAN polymer have been obtained ranging from 30 to few hundreds of nanometre. Absorbance spectrum of PAN: Hemp stems have been plotted covering from UV to infrared region. Energy band gap value has been calculated as 3.5 eV using Tauc-plotting equations. PAN: Hemp stems has absorbed more photons in UV and visible regions than infrared region. In order to determine the thermal endurance of the produced hemp nanofibers, Thermogravimetric Analysis (TGA) has been carried out for temperatures up to 800 oC. TGA measurements has inferred that both PAN and Hemp stem nanofibers continue losing weight gradually after first sharp decrease at around 300 oC and almost completely disintegrate at 800 oC.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












International Journal of Pure and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Pure and Applied Sciences