Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 4
BİR ANTROPOSEN TİYATROSU: CARYL CHURCHILL’IN OYUNLARINDA KAPİTALOSEN TASVİRLERİ
2021
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Caryl Churchill İngiltere’nin önde gelen yetenekli, çağdaş oyun yazarlarından biridir. 1960’lardan beri, yazar, politik meselelerden, cinsiyet sorunlarına ve çevresel problemlere kadar çeşitli konularda otuz adet oyun yayımlamıştır. Churchill’in oyunlarında bahsedilen sosyal sorunlar arasında çevreyle ilgili endişeler ve doğal felaketler göze çarpmaktadır çünkü yazar eserlerinde doğanın yok edilmesine karşı önemli bir bilinç göstermektedir. Bu bağlamda Churchill’in ekolojik oyunlarında Antroposen ve Kapitalosen kavramlarıyla ilgili temalar öne çıkmaktadır. Kısaca insan etkinliklerinin dünya üzerinde gözlemlenen etkisi olarak tanımlanan Antroposen kavramı 2000 yılında ortaya atılmış ve akademisyenler tarafından pek çok kez yeniden tanımlanmıştır. Bu tanımlamalar arasında en çok dikkat çeken Kapitalosen kavramı olmuştur ki bu terim, söz konusu dönemin kapitalizmin doğaya ve topluma yarattığı yıkıcı etkiler tarafından şekillendirildiğini ifade etmektedir. Bu makalenin temel amacı Churchill’in Not not not not not enough oxygen ve Far Away oyunlarında Antroposen ve Kapitalosen tasvirlerini ortaya koyarak, yazarın oyunlarında bu tasvirlerin hangi sebeplerle ve nasıl sunulduğunu açığa çıkarmaktır. Bu yüzden araştırma, Churchill’in tiyatrosunun bir Antroposen tiyatrosu olduğunu gözler önüne sermekte ve yazarın İngiliz toplumu ve kamuoyunda çevre bilinci oluşturmak amacıyla yönelttiği kapitalizm eleştirisini gün yüzüne çıkarmaktadır.                                                                         

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.758
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal